Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Στους καταυλισμούς ψάχνουν την 15χρονη Φωτεινή

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 15χρονη από το Γουδί

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική με στόχο τον εντοπισμό της 15χρονης  από το Περιστέρι για την οποία βγήκε χθες Amber Alert.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 19 Απριλίου, όταν δύο γυναίκες το πήραν μαζί τους, όχι όμως με τη βία. Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, η 15χρονη έχει «αποδράσει» με Ρομά οι οποίοι πείθουν ανήλικα κορίτσια πως ανήκουν στην φυλή τους για να τις εκμεταλλευτούν.

Πώς “ψαρεύει” το εν λόγω κύκλωμα τα θύματά του

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε, η κοπέλα γνώρισε το συγκεκριμένο κύκλωμα πριν από μερικές εβδομάδες και την έπεισαν να τους ακολουθήσει. Την συμβούλευαν, μάλιστα, να δείχνει κακοποιημένη από το περιβάλλον της. Συνήθως τα άτομα αυτά δείχνουν ευγενικά και χρησιμοποιούν τα social media “ψαρεύοντας” τα θύματα τους.

Συγκεκριμένα την έβαζαν να βάφεται με σκούρες μπογιές στο σώμα της προκειμένου να δείχνει στο σχολείο της ότι δέχεται κακοποίηση από το στενό της περιβάλλον, ώστε να δείξει τις αφορμές για να εγκαταλείψει το σπίτι της και να τους ακολουθήσει.

Η οικογένεια της 15χρονης δεν γνώριζε τίποτα

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της εξαφανισμένης 15χρονης, δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι που το παιδί τους έφυγε από το σπίτι.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα Ρομά είναι αδίστακτο και έχει πολλούς τρόπους να πείθει ανήλικους, πλησιάζει κορίτσια και αγόρια τα οποία βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τα πείθουν να φύγουν από το σπίτι τους τάζοντάς τους δουλειές και καλοπέραση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αυτά τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται κυρίως κορίτσια και «πουλάνε» έρωτα μέσα από το διαδίκτυο σε προσωπικό επίπεδο ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 19/4 το απόγευμα, την πήραν δύο γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο κίνδυνος των Loverboys και η τακτική της Ευρώπης με τους “παραπλανητικούς εφήβους”

Γρηγόρης Λέων: “Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα”

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος: Αύξηση περιπτώσεων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Δείτε τα συμπτώματα