Γρηγόρης Λέων: “Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα”

Γρηγόρης Λέων: "Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα"

Στην ΕΡΤ μίλησε σήμερα το πρωί ο ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων, ανακεφαλαιώνοντας τα συμπεράσματα που μέχρι στιγμής θεωρεί ότι βγαίνουν από τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο και οι τρείς θανάτοι προέρχονται από δολοφονικές ενέργειες και μάλιστα όχι από έναν μα από περισσότερους εξωγενείς παράγοντες.

“Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια γιατί δεν είχε ποτέ ίκτερο”

Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε ξανά στο σκίτσο που ανέβασε στο Twitter και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Εξήγησε γιατί η Μαλένα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. «Το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

“Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος ότι πέθανε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα”

Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας προέρχεται από εξωγενή παράγοντα, κοντά στην οικογένεια. Ωστόσο εικάζει πως δεν ήταν μόνο ένας ο παράγοντας αυτός: «Θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά. Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος, και σε συνδυασμό με αυτές τις λέξεις που αναφέρατε, ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι όμως ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε την χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ», σημείωσε επίσης.

Γρηγόρης Λέων: “Τα δύο πρώτα περιστατικά είναι σίγουρα εγκληματική ενέργεια”

Και πρόσθεσε: «Για τα δύο πρώτα περιστατικά είναι σε μια διαδικασία πραγματογνωμοσύνης από δύο συναδέλφους, οι οποίοι είναι πολύπειροι και άνθρωποι που κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί. Όσον αφορά την προσωπική μου πάντα εκτίμηση και για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και για εξωγενή παράγοντα, ο οποίος βέβαια είναι διαφορετικός από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας και νομίζω ότι περιγράφεται πλήρως ειδικά στο βρέφος απ’ όλα τα στοιχεία που έχουμε. Αλλά και στην Μαλένα, απ’ όλα τα στοιχεία που οι έμπειροι συνάδελφοι θα συλλέξουν».

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος: Αύξηση περιπτώσεων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Δείτε τα συμπτώματα

Λυρίδες: Έρχεται η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από πεφταστέρια!

«Παιδιά αδύναμα, να χάνουν τη ζωή τους από τα χέρια των ίδιων των γονιών τους»