Αποκαλύψεις Ηλιάδη για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα – Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Πάτρα που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χτύπησε το «καμπανάκι» για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει το παιδί μίλησε για τη μοιραία δόση της κεταμίνης και τις υποψίες του, για την Ρούλα Πισπιρίγκου σε συνέντευξή του στην Realnews της Κυριακής.

Η μοιραία δόση κεταμίνης

Όπως λέει ο κύριος Ηλιάδης η κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα δεν της άφησε το παραμικρό περιθώριο να παραμείνει στη ζωή. Ο Ανδρέας Ηλιάδης εξηγεί πως το κάθε φιαλίδιο είναι 50 mg/ml και τονίζει πως μια τέτοια ποσότητα δεν μπορούσε να σκοτώσει ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα. «Εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να έκλεψε τέτοια ποσότητα

«Παρακολουθούσε τι συνέβαινε στη κόρη της ως θεατής»

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Πατρίς», ο κ. Ηλιάδης μίλησε για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από το Καραμανδάνειο για ένα κοριτσάκι που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

«Η αγωνία μας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μήπως ο ασθενής υποστεί εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο. Οπότε και εμείς παγώσαμε τον εγκέφαλο της μικρής Τζωρτζίνας για να προστατευτεί ο εγκέφαλος της, όσο θα μπορούσε να προστατευτεί. Αφού σταθεροποιήσαμε τον ασθενή έκανα την πρώτη ενημέρωση στους γονείς.

«Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν.

Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα ‘’παγοκολόνα’’ και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της», σημείωσε.

«Η γυναίκα μου δεν είναι τρελή…»

Η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου οδήγησε τον κ. Ηλιάδη στη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει στη μητέρα το σύνδρομο Μινχάουζεν.

«Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο.

 Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο.

Ο πατέρας, μου είπε, ‘’η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’’ και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το παιδί δεν παρουσίασε άλλους σπασμούς»

«Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου μου έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα.

Στις 17-01-2022 μετά από συνεννόηση με τη μητέρα ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ του Ρίο και πραγματοποιήθηκε με ήπια μέθη (χλοράλη από τη γαστροστομία) μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

Από εκείνη την ημέρα και μετά η μητέρα αναφέρει ότι η Τζωρτζίνα παρουσιάζει επεισόδια με εμετούς και αναφερόμενους σπασμούς διάρκειας λιγότερο των 2 λεπτών, τα οποία υποχωρούσαν αυτόματα. Στις 19-01-2022 εισήχθη στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πατρών για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.

Στο νοσοκομείο Πατρών η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε από τις 19-01-2022 έως και τις 26-01-2022, όπου και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων ‘’Αγλαΐα Κυριακού’’.

Είπα στους γονείς λοιπόν ότι δεν βλέπω κάτι παθολογικό και η μικρούλα μπορεί να κατέβει στην παιδιατρική κλινική. Στην παιδιατρική κλινική πάλι παρουσίασε παρόμοια επεισόδια. Στις 22-01-2022 μπήκε ξανά στη ΜΕΘ Παίδων στη Πάτρα, επειδή έκανε 2 επεισόδια παρόμοια με το προηγούμενο.

Τότε αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου παρακολούθηση πιο σύνθετη για δύο 24ωρα. Ο δικός μας νευρολόγος πρότεινε το παιδί να κάνει ένα 24ωρο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα.

Οι γονείς το δέχτηκαν. Μετά από αυτό το παιδί βγήκε από τη ΜΕΘ αλλά στις 25-01-2022 επανήλθε με επεισόδια αναφερόμενων σπασμών και βραδυκαρδία. Εμείς πάλι κάναμε όλους τους ελέγχους όπως είχαν γίνει και τις 2 προηγούμενες φορές στη ΜΕΘ και οι τιμές βρέθηκαν πάλι φυσιολογικές και το παιδί δεν παρουσίασε άλλους σπασμούς», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Ηλιάδης, σε ερώτηση, αν στα επεισόδια που αναφέρει η μητέρα είχε τύχει ποτέ να είναι εκείνη τη στιγμή παρών κάποιος γιατρός ανέφερε:

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που μας ανέφερε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα».

«Μου είπαν να παραμείνω στο ιατρικό κομμάτι»

«Τον Απρίλιο του έτους 2021, σε μια από τις συναντήσεις μας με την κα. Τσιώλα στην εντατική έτυχε η μητέρα να ακούσει τη μεταξύ μας συνομιλία και συγκεκριμένα τις ανησυχίες και τις υποψίες που είχα.  Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθώ με κάτι που δεν είχε σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι και εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Ενώ νόμιζα ότι θα διαταραχθεί η μεταξύ μας σχέση δηλαδή γιατρού και γονέων, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η μητέρα έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, μου τηλεφωνούσε, με ρωτούσε, μου εξέθετε τις απορίες της και γενικά η μεταξύ μας σχέση εξελίχθηκε ομαλά. Όσο ήταν υπό την προστασία μας δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλαανέφερε.

«Δεν είχαμε δει ποτέ κανένα επεισόδιο»

Όπως κατέθεσε ο κ. Ηλιάδης την ημέρα που «έφυγε» η Τζωρτζίνα είχε την τελευταία επικοινωνία του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Μάλιστα η μητέρα με διέγραψε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, δεν επικοινώνησε ποτέ, όπως επίσης και o πατέρας, παρόλο που υπήρχαν θετικές εντυπώσεις για τη μονάδα μας. Μετά δέχτηκα τηλέφωνο από την κα. Τσιώλα και μου είπε ότι οι γονείς επιχειρούν να μεταφέρουν το παιδί για νεκροψια από την Αθήνα στη Πάτρα.

Θέλω να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στη μονάδα, ζήτησα από τη μητέρα της να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Αυτό το έκανα γιατί εμείς ως γιατροί δεν είχαμε δει ποτέ κανένα επεισόδιο, αφού σε όλα ήταν παρούσα μόνο η μητέρα της.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει εάν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για 2 λεπτά στον ασθενή», κατέληξε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Θρίλερ με την εκταφή της μικρής Μαλένας

Σε θρίλερ εξελίσσεται το ενδεχόμενο εκταφής της μικρής Μαλένας, που πέθανε τον Απρίλιο του 2019, ενώ τη ίδια στιγμή έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Το 3,5 ετών κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά κηδεύτηκε στο Α’ δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας. Σύμφωνα, όμως, με την ισχύουσα νομοθεσία με τη συμπλήρωση 3 ετών από το θάνατό της θα πρέπει η σορός να μετακινηθεί είτε σε οστεοφυλάκιο, είτε σε τάφο. Την απόφαση σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει η οικογένεια για τη μετακίνηση της σορού.

Έτσι τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του παιδιού, θα πρέπει να υπάρξει μεταφορά του. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, με δεδομένη την προφυλάκιση της μητέρας, αλλά και την έκταση που έχει λάβει ο θάνατος των τριών παιδιών, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της μικρής Μαλένας τις επόμενες ημέρες. Με δεδομένο επίσης το ενδεχόμενο της νεότερης ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του παιδιού, έχει κριθεί σκόπιμο να αναβληθεί η οποία ενέργεια αυτή την περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβες” Κατερινόπουλου: «Θα έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις» – «Έχει γίνει τεστ πατρότητας στον Μάνο;»

Χαμός στο Πήλιο: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή Γυμνασίου από μαθητή Λυκείου – Μώλωπες και μηνύσεις

Θρήνος στην Καρδίτσα: Έχασε τη μάχη ο 16χρονος Τριαντάφυλλος που νοσηλευόταν λόγω τροχαίου