Ογκολόγος της Μαλένας: «Δεν ήταν ηπατική ανεπάρκεια» – Οι αντιφάσεις της Ρούλας για την Ίριδα

«Η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια» δηλώνει κατηγορηματικά η ογκολόγος του κοριτσιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού», ήταν η ογκολόγος της Μαλένας. Ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί για εννιά μέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα την κλινική εικόνα της μικρούλας.

Τα δύο σημαντικά στοιχεία που «καταρρίπτουν» την αιτία θανάτου

1) Κατηγορηματικά λέει πως δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας

2) Μάλιστα η κορυφαία ογκολόγος έδωσε δυο σημαντικά στοιχεία:

24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρός. Ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα

«Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια», αναρωτήθηκε ρίχνοντας ουσιαστικά βέλη στην ιατροδικαστή στη Χριστίνα Τσάκωνα.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, εκείνη απάντησε: «Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία».

“Ήταν ένα παιδί αστέρι”

Μάλιστα, ήταν πολύ συγκινητικά τα λόγια της για την Μαλένα: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της».

Η στάση των γονιών

Ερωτηθείσα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη απάντησε ότι: «Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές».

«Ήταν σε σύγχυση όταν μιλούσε για τον θάνατο της Ίριδας» λέει ο συνήγορός της

Διευκρινίσεις για τις αντικρουόμενες δηλώσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφορικά με τον χρόνο θανάτου της Ίριδας, έδωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κλήθηκε να απαντήσει για τις αναφορές της 33χρονης πως ο θάνατος της μικρής Ίριδας επήλθε μεταξύ 8-9 το πρωί, ενώ επισήμως επήλθε αρκετές ώρες αργότερα.

Ο συνήγορος της προφυλακισμένης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, είπε πως «η εν λόγω πρωινή ώρα προκύπτει από την εντύπωση που ίσως αποκόμισε η ίδια», ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης σημείωσε πως «η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί και την ώρα που έκανε τις δηλώσεις».

«Η ίδια αναφέρει ότι νωρίτερα είχε σηκωθεί και είχε ελέγξει το μωρό, πιθανότητα ήταν εκείνη η ώρα, μεταξύ 8-9 το πρωί. Ήταν Σάββατο, σηκώθηκαν γύρω στις 11 παρά και πήγαν να δουν το μωρό και είδαν πως δεν αναπνέει», προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, για να σπεύσει να διευκρινίσει πως «η υπόθεση της μικρής Ίριδας δεν έχει έρθει στα χέρια μου ως δικογραφία, όπως της Τζωρτζίνας», τονίζοντας πως όσα ξέρει, τα έχει ακούσει από μαρτυρίες και συζητήσεις.

Πότε θα κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης

«Περιμένουμε την ολοκλήρωση των τεχνικών εκθέσεων, που θα συνοδεύουν το αίτημα και θα πλαισιώνουν την μαρτυρία της Ρούλας Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν στις 29 Ιανουαρίου», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης σχετικά με την υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης.

Όπως σημείωσε, «δεν έχει αλλάξει το παραμικρό, η θέση της είναι δηλωμένη και πάγια. Της προκαλεί άσχημη εντύπωση ότι ακούγονται πολλές ψευδείς και αντικρουόμενες μεταξύ τους πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση».

Όσο για τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει επαφές και συνομιλίες μαζί του, καθώς και ότι η απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς αυτή τη στιγμή πρωτεύει να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες ντοκουμέντα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της

Οι καταθέσεις των γιατρών που έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα – “Έρχεται” σύλληψη

Θα αποζημιωθεί η οικογένεια του 11χρονου Μάριου – Τέλος στη δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο

Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας “δείχνει” τη δολοφονία; – Το σημείο «κλειδί» στην κατάθεση ιατροδικαστή