Οι καταθέσεις των γιατρών που έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα – “Έρχεται” σύλληψη

Πάτρα: Είχαν δει τη Ρούλα να χτυπά τη Τζωρτζίνα, όταν ήταν μόλις 10 μηνών!

Στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, από το πρωί της Πέμπτης καταθέτουν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου που συμμετείχαν στην ανάνηψη της 9χρονης Τζωρτζίνας, τότε που επανήλθε αλλά έμεινε παραπληγικό. Συγκλονίζουν οι καταθέσεις τους για τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους.

Τα 55 δραματικά  λεπτά που  διήρκησε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας

Για τα 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Όσο για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα αμίλητη, χωρίς ωστόσο – παρά τις επίμονες ερωτήσεις- να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες

«Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε το παιδί»

«Το παιδί εισήχθη για επιληπτικό επεισόδιο χωρίς κανένα παθολογικό εύρημα» υποστήριξε ο παιδονευρολόγος του νοσοκομείου. Η Τζωρτζίνα σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο κοριτσάκι το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως ωστόσο παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή.

Παρότι δε γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει αλλά δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος.

Όσο για τη Ρούλα και τον Μάνο, είπε: «Είδα τη μητέρα ανήσυχη, ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι» ανέφερε ο παιδονευρολόγος.

Έρχεται σύλληψη

Είναι θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Στην αγορά “ναρκωτικών” εύκολα κάποιος χρήστης μπορεί να προμηθευτεί την ουσία της κεταμίνης» είπε ο κ. Μαυροειδάκος. Ανέφερε ότι «στις περιπτώσεις των δύο παιδιών με τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, η αστυνομική έρευνα έχει νέα στοιχεία στην διάθεσή της και γνωρίζει ήδη τι ακριβώς έχει συμβεί, μόλις βγουν και τα νέα στοιχεία από τους ιατροδικαστές, θα υπάρξουν εξελίξεις και μετά είναι θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις ή να εντοπιστούν και νέοι ύποπτοι».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Ωνασείου στην “μαρτυρία” για χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Η Νικολούλη φέρνει στο φως άγνωστες συνομιλίες με τη Ρούλα αλλά και όσα είπε με τον Μάνο (video)

Αγωνία για 15χρονη με κορωνοϊό που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Αγλαΐα Κυριακού