Η απάντηση του Ωνασείου στην “μαρτυρία” για χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ωνάσειο νοσοκομείο σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μετά από δηλώσεις για χορήγηση κεταμίνης στο 9χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο η νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει και στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, το Ωνάσειο εξηγεί πως η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει.  Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Η μαρτυρία νοσηλεύτριας που “άναψε” φωτιές

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε οτι του τηλεφώνησε νοσηλεύτρια του Ωνάσειου και τον ενημέρωσε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν εκεί και είναι καταγεγραμμένο. Σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, υπήρχε και ένα τηλέφωνο μιας νοσηλεύτριας που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν και η Τζωρτζίνα.

Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας ενώ αποκάλυψε οτι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, γεγονός που όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία την εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα όπως είπε το γεγονός οτι καταχωρήθηκε η κεταμίνη είναι καταγεγραμμένο στο Ωνάσειο κατά της διάρκεια της νοσηλείας της εκεί.

Παράλληλα πρόσθεσε οτι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο. Το ίδιο επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Μου είπε ότι αν κληθεί θα καταθέσει».

Διαβάστε επίσης:

“Έχουμε ήδη χάσει παιδί. Κάντε κάτι”: Οι εκκλήσεις όταν πέθανε η Ίριδα – Τα μελανιασμένα χείλη και η στάση της Ρούλας

Στο Ωνάσειο χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα; – Η μαρτυρία νοσηλεύτριας που ανατρέπει τα γεγονότα

“Η Ρούλα δάκρυσε στη συνέντευξη… και η μάνα της έκλαψε… Τόσο καιρό γιατί δεν κλαίγανε για τα παιδιά;”