Η απάντηση του Νοσοκομείου Παίδων στις κατηγορίες της Ρούλας για την κεταμίνη και τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Αγωγή Πλεύρη για να σταματήσει η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου στην Ανακρίτρια και πλέον καλείται να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορεί τους γιατρούς του Νοσ. Παίδων για την κεταμίνη

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενη ως κύριο επιχείρημα της την πιθανότητα ιατρικού λάθους στο καταληκτικό επεισόδιο του παιδιού της. Η 33χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμινης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Η κατηγορούμενη αμφισβητεί την άτυπη πληροφόρηση

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία τη υπόθεσης, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.

Πάτρα: Είχαν δει τη Ρούλα να χτυπά τη Τζωρτζίνα, όταν ήταν μόλις 10 μηνών!

Διοικητής Παίδων: Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Σε έκτακτες ανακοινώσεις αναφορικά με την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας προχώρησε ο διοικητής του Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κ. Μανώλης Παπασάββας, μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Οι γιατροί δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αντιδρώντας στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος.

Διαβάστε επίσης:

“Kακοποιούσες την Τζωρτζίνα, Δήμητρα;”: Η αδερφή της Ρούλας απαντά στις κατηγορίες

Ελληνική μελέτη: Η σωστή ενημέρωση των γονιών “κλειδί” για τον εμβολιασμό των παιδιών

Αποκαλύψεις δίχως τέλος: «Ουσίες που σκοτώνουν» αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου