“Έχουμε ήδη χάσει παιδί. Κάντε κάτι”: Οι εκκλήσεις όταν πέθανε η Ίριδα – Τα μελανιασμένα χείλη και η στάση της Ρούλας

Στο στόχαστρο πλέον των ερευνών έχει μπει ο θάνατος της 6.5 μηνών Ίριδας που θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr τα ευρήματα της έρευνας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αν θα ακολουθήσει νέα σύλληψη προσώπου που σχετίζεται με την οικογένεια και είναι μάρτυρας για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ του θανάτου του μωρού.

“ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ;”

Το εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, είναι το πανάκι με αίμα που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους και κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Ο διάλογος του Μάνου με τους διασώστες… “τώρα το είδαμε”

Το tempo24 αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τις κρίσιμες ώρες που η 6 μηνών Ίριδα, το μικρότερο παιδί της οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου έχανε την ζωή του, το πρωϊνό της 21 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μαρτυρίες όταν το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση στις 11.37 το πρωϊ, αμέσως έστειλε μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες.

Σε χρονικό διάστημα 4-5 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας , στην οδό Μπιζανίου 27, στην Πάτρα. Αμεσα το πλήρωμα μπήκε στην ισόγεια κατοικία αναζητώντας το βρέφος.

Το ΕΚΑΒ μπαίνει στο σπίτι και βλέπει το μωρό στο δάπεδο

Οπως αναφέρει μάρτυρας στο tempo24, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε νωρίτερα βγεί στο δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού.

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρυσαν την 6μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.

“Κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει παιδί”

“Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί” , είπε στο πλήρωμα με παρακλητικό ύφος ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας την θέση του στους διασώστες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Ενώ με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί που έστεκε να κοιτά αποσβωλομένο και δεν έφευγε παρά τις φωνές της μητέρας του να πάει στο διπλανό δωμάτιο.

Μελανιασμένα τα χείλη

Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.

“Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;” ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δσκαλάκη πως “τώρα το είδαμε”.

Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

Η ύστατη προσπαθεια ανάνηψης του μωρού

Οι διασώστες ενημερώνουν το Καραμανδάνειο νοσοκομείο πως θα έλθουν και να προετοιμαστούν για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους.

“Μην αργείτε” φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ όταν η μικρή Ίριδα , χωρίς σφυγμό μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.

Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο Μάνος και Ρούλα φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών κα νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Ο Μάνος Δασκαλάκης κοιτά δεξιά και αριστερά σαν χαμένος περιμένοντας να μάθει για την υγεία του παιδιού του, όπως λένε μάρτυρες και η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πιό πέρα κλαίει.

Λίγη ώρα αργότερα τους ανακοινώνεται πως δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή την μικρή Ίριδα. Ηταν ήδη νεκρή πριν φθάσει στο νοσηλευτήριο…

Η κλήση στο ΕΚΑΒ

Διαβάστε επίσης:

Δάκρυα για τον 17χρονο Φάμπιο που απανθρακώθηκε σε τροχαίο – Τα μηνύματα συμμαθητών

“Τώρα έχασε τον ύπνο της η Ρούλα; Δεν έχασε όταν είχε χάσει τα άλλα δύο παιδιά;” – Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες

Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αναγκών ψηφιακού εξοπλισμού για 50 χιλιάδες μαθητές της Ειδικής Αγωγής