Μενίδι: «Νταής» αστυνομικός χαστούκισε 11χρονο – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που αποκαλύπτει ένα περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα ένα 11χρονο αγόρι που δέχθηκε χαστούκι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ανάρτηση ενός εργαζομένου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος μαζί με τον πατέρα του.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook φαίνεται ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χαστουκίζει το 11χρονο αγόρι, όταν το πέτυχαν μαζί με την παρέα του κατά διάρκεια περιπολίας στο Μενίδι .

Δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπαίνουν σε ένα στενό, όπου βρίσκονται δύο παιδιά, το 11χρονο αγόρι, (με τη μπλε μπλούζα) κι ένα δεύτερο αγόρι.  Κάποια στιγμή ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς χαστουκίζει τον 11χρόνο, ενώ το άλλο παιδί τρομοκρατείται και αρχίζει να υποχωρεί προς τα πίσω, ενώ ο αστυνομικός που έριξε το χαστούκι κατευθύνεται απειλητικά προς το μέρος του. Μάλιστα στο βίντεο το δεύτερο αγόρι φαίνεται να το βάζει στα πόδια για να ξεφύγει.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα πως οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως έχει ξεκινήσει ΕΔΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση από χθες την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Χρυσοχοϊδης: «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά»

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,   αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».
υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Δείτε το Video