Μενίδι: Ποινή «χάδι» στον 23χρονο Ρομά που πυροβολούσε όταν σκοτώθηκε ο Μάριος

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή καταδίκασε το Β´Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, τον 23χρονο Ρομά που ομολόγησε ότι πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα το απόγευμα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο, πυροβόλησε με καραμπίνα καθώς βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και γιόρταζαν για την αδελφή του. Μαζί με τον 23χρονο συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα που παραδέχθηκαν ότι πυροβολούσαν με καραμπίνες από ένα άλλο σπίτι που βρίσκεται 500 μέτρα από το σχολείο. Εκεί γινόταν γλέντι γιατί δεν προφυλακίστηκαν δύο γυναίκες – η μητέρα και η σύζυγος ενός 17χρονου – που είχαν συλληφθεί για κατοχή 230 γρ. ηρωίνης και 30 γρ. κοκαϊνης.

Οι δύο συλληφθέντες δικάστηκαν το Σάββατο και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή ή μετατροπή κατά περίσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο, ο 23χρόνος ζήτησε τριήμερο γιατί απουσίαζε ο δικηγόρος του.

Το δικαστήριο ήταν έτοιμο να επιδικάσει 40 μήνες χωρίς αναστολή παρά τις ενστάσεις του δικηγόρου του 23χρονου, που ζητούσε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Δευτερόλεπτα πριν από την έκδοση της απόφασης, ο δικηγόρος κος Γιάννης Γλύκας ζήτησε προφορικά να εξαιρεθεί το δικαστήριο και έτσι, η δίκη διακόπηκε και η υπόθεση παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα αποφασίσει τελικώς για το αν θα χορηγηθεί αναστολή στον 23χρονο ή όχι.

«Πρόκειται για ποινή εξοντωτική, η οποία επιβάλλεται λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, ενώ δεν εχει καμία σχέση και δεν κατηγορείται για την απώλεια του άτυχου παιδιού. Το Σάββατο δικάστηκαν άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν γιατί επίσης πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών από το ίδιο δικαστήριο. Πώς γίνεται τώρα να επιβάλλεται τέτοια ποινή;», ανέφερε ο δικηγόρος του 23χρονου Ρομά.