Μεσσήνη: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην 10χρονη Βαλεντίνη – Ο μπαμπάς είχε προσχεδιάσει την οικογενειακή τραγωδία;

Το τελευταίο “αντίο” στο 10χρονο αγγελούδι θα πούνε σήμερα στις 15 το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Καλογεροράχη, συγγενείς και φίλοι της άτυχης Χρυσοβαλάντας – Κωνσταντίνας (Βαλεντίνης) Τσάκα,  που έπεσε θύμα μιας απίστευτης οικογενειακής τραγωδίας από τα χέρια του πατέρα της. Ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας τάφηκε το Σάββατο στη Μεσσήνη.

Όλα τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος και τις μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί, οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ο 59χρονος είχε προσχεδιάσει την πράξη του αναφέρουν τα τοπικά sites tharrosnews και elefteriaonline. Φαίνεται, ότι με τον τρόπο του και την συμπεριφορά του, αλλά και από υπονοούμενα που άφηνε τον τελευταίο καιρό με όποιον μιλούσε, «αποκάλυπτε» τις αποφάσεις και τα τραγικά σχέδιά του.

Ιατροδικαστής

Χθες ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Κωτακίδη, η νεκροψία – νεκροτομή και επιβεβαίωσε ότι το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλιενώ ακόμα κοιμόταν. Δεν πρόλαβε καν να ξυπνήσει και να αντιδράσει και γι’ αυτό βρέθηκε σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι του. Η βολή ήταν εξ επαφής και δεν υπήρξε καμία διασπορά από τα σκάγια. Αμέσως, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την πρώτη βολή, ο 59χρονος έστρεψε το δίκαννο κάτω από το λαιμό και έδωσε τέλος στη ζωή του, ακριβώς δίπλα από το άψυχο κορμάκι του παιδιού του.

Η τραγωδία εξελίχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πριν η Ρουμάνα που φρόντιζε την Βαλεντίνα πάει στο σπίτι, όπως έκανε κάθε πρωί, για να την ετοιμάσει για το σχολείο. Χτύπησε το κουδούνι, αλλά κανείς δεν απάντησε. Επέμεινε, πήρε τηλέφωνο, αλλά και πάλι τίποτα. Ανήσυχη ειδοποίησε το θείο, τον αδελφό της μητέρας της μικρής, ο οποίος μένει στην Καλογερρόραχη και φρόντιζε για τις ανάγκες του κοριτσιού σαν να είναι δικό του, με αγάπη κι αφοσίωση γονιού. Αυτός ήταν και ο άνθρωπος που αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, μπαίνοντας στο σπίτι, με κλειδαρά και συνοδεία.

Ιδιόρρυθμος ο πατέρας λένε οι γείτονες

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι τη Βαλεντίνα τη φρόντιζε οικονομικά ο αδελφός της μητέρας της. Πάντως ο πατέρας της δούλευε, έστω και περιστασιακά, ως εργολάβος έργων ή κάνοντας μεροκάματα ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Μεσσήνης. Το σπίτι τους μάλιστα ήταν ένα νοικοκυρεμένο σπίτι, προσεγμένο εσωτερικά, και το δωμάτιο της μικρής Βαλεντίνας ήταν ιδιαίτερα περιποιημένο και φροντισμένο.

Στη γειτονιά ωστόσο μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αγάπη και τη φροντίδα του 59χρονου για τη κόρη του Βαλεντίνα. Φρόντιζε, όπως λένε, να μην της λείπει τίποτα, ενώ το καλοκαίρι πήγαιναν μαζί για μπάνιο στον Άγιο Νικόλαο της Μεσσήνης. Ανέφεραν επίσης ότι για τη μικρή ενδιαφέρονταν και τη βοηθούσαν και οι θείοι της, η οικογένεια της μητέρας της από την Καλογερόρραχη. Ο πατέρας της, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, δεν ήταν ένας εύκολος άνθρωπος – όσοι τον γνώριζαν καλά αναφέρουν πως είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, και ειδικά τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί στο σπίτι του και δεν ήθελε κοινωνικές επαφές.

Οι εξωσωματικές και η επιμέλεια

Για να αποκτήσουν τη Βαλεντίνα, ο 59χρονος και η γυναίκα του έκαναν μεγάλο αγώνα. Γείτονες και γνωστοί έλεγαν πως η μητέρα της Βαλεντίνας χρειάστηκε να κάνει αρκετές εξωσωματικές (από 7 μέχρι 12) για να αποκτήσει παιδάκι. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν ότι τη μικρή την είχαν τάξει στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου και γι’ αυτό την ονόμασαν Βαλεντίνα.
Οπως λεγόταν στη γειτονιά, οι θείοι από την Καλογερόραχη είχαν ζητήσει την επιμέλεια της 10χρονης Βαλεντίνας, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι αφού ο πατέρας δεν έχει πρόβλημα και το παιδί τον θέλει, θα ήταν καλύτερα για την ψυχολογία του να μεγαλώνει με τον πατέρα του.

Πίστευε ότι ήταν άρρωστος…

Όπως αποκαλύπτεται η διάθεση του πατέρα είχε αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Μέσα στην ανασφάλεια και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε άρχισε να χάνει βάρος και άρχισε να πιστεύει ότι κάτι κακό συμβαίνει με την υγεία του. Αν και επισκέφθηκε γιατρό ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πάσχει από κάτι παθολογικό αλλά η ξαφνικά απώλεια βάρους ήταν αποτέλεσμα της ψυχολογικής του πίεσης, ο 59χρονος ήταν πεπεισμένος για το αντίθετο.

Ο μετέπειτα παιδοκτόνος και αυτόχειρας πίστευε πως πάσχει από καρκίνο και πως θα πεθάνει όπως και η γυναίκα του, πριν από 4 περίπου χρόνια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ο 59χρονος κλεινόταν στον εαυτό του και πίστευε πως το τέλος του θα ήταν αναπόφευκτο. Ένα τέλος που ήρθε με τραγικό τρόπο το πρωί της Παρασκευής (17-03-2017).

Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν όταν ο πατέρας αποφάσισε να σταματήσει τα φάρμακα που έπαιρνε για να τον κρατούν σε ισορροπία, χωρίς να απευθυνθεί σε γιατρό. Μέρα με τη μέρα η ψυχολογική του κατάσταση χειροτέρευε με απρόβλεπτες συνέπειες χωρίς να έχει βοήθεια από κανέναν.

Κάτοικοι της περιοχής που τον έβλεπαν συχνά, έλεγαν πως ο ίδιος τους έλεγε για κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει χωρίς όμως να θέλει να επεκταθεί. Όλοι είχαν καταλάβει πάντως με το πέρασμα των ημερών πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον 59χρονο αλλά δεν επέμεναν. Δεν πίστευαν ότι τα πράγματα θα έφταναν σε αυτό το σημείο…