Μεσσήνη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας – Η προφητική επιθυμία της 10χρονης Βαλεντίνης

Η οικογενειακή τραγωδία που βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία της Μεσσήνης είναι ένα γρίφος που ώρα με την ώρα ξεδιπλώνεται, αποκαλύπτοντας τις αθέατες πλευρές που κρύβονται καλά από γνωστούς και γείτονες του 59χρονου πατέρα και της 10χρονης κόρης του Βαλεντίνης.

Ήταν το πρωινό της Παρασκευής 17 Μαρτίου που αποκαλύφθηκε το τραγικό γεγονός. Ο 59χρονος πατέρας πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε εν ψυχρώ τη 10χρονη κόρη του. Στη συνέχεια, αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στην ζωή του. Ο πατέρας και η κόρη βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους από τον αδερφό του πατέρα που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων το πρωί γύρω στις 9 άκουσαν πυροβολισμό και ακολούθησε πανικός. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θέλουν τον 59χρονο πατέρα να πυροβόλησε το κοριτσάκι του στον ύπνο του, την ώρα που κοιμόταν και να προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα κάποιες ώρες αργότερα.

Ο πατέρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Πριν από 7 χρόνια η γυναίκα του 59χρονου έφυγε από την ζωή χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Έκτοτε, είχε κλειστεί στον εαυτό του και έπαιρνε φάρμακα προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, ο θείος της μικρής και αδερφός της μητέρας της, βλέποντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του πατέρα, μετά το θάνατο της γυναίκας του, του είχε ζητήσει να πάρει εκείνος το 10χρονο κοριτσάκι για να ζήσει μαζί του, αφού ο ίδιος δεν είχε δικά του παιδιά. Ο πατέρας της μικρής όμως αρνήθηκε.

Μια άρνηση που “αναιρεί” ουσιαστικά το σενάριο που ήθελε τον άνδρα να έκανε ό,τι έκανε λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αν όντως ίσχυε αυτό, θα μπορούσε να δώσει την κόρη του στον θείο της για να την μεγαλώσει όταν είχε την ευκαιρία. Αλλά δεν το έκανε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν προσπαθήσει να απομακρύνουν το παιδί αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η προφητική επιθυμία της 10χρονης Βαλεντίνης

Η 10χρονη Βαλεντίνη ήταν ιδιαιτέρως δεμένη με την μαμά της και είχε στεναχωρηθεί πολύ για την απώλειά της. Μάλιστα το κοριτσάκι είχε πει πρόσφατα στο θείο του τα εξής προφητικά λόγια που ακούγοντάς τα μια μέρα μόλις μετά το τραγικό συμβάν δεν μπορείς παρά να ξαφνιαστείς:

“Θείε πάρε αυτή τη φωτογραφία που βγάλαμε στο σχολείο. Θέλω να την πας στο νεκροταφείο και να τη βάλεις δίπλα στη μαμά μου. Θέλω να είμαι κοντά στη μαμά μου”.

Ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Μεσσήνης, στο οποίο φοιτούσε η 10χρονη, κ.Νίκος, Μακαρούνης, επισημαίνει πως δεν εχει υποπέσει στην αντίληψή του αλλα ούτε και στων δασκάλων κάποια περίεργη συμπεριφορά του παιδιού που να προϊδέαζε για ό,τι επακολούθησε. “Αν είχαμε δει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του θα είχαμε ενημερώσει. Όλα ήταν καλά με το παιδί. Απλα σήμερα απουσίασε και μετά πληροφορηθήκαμε το τραγικό περιστατικό”, λέει στο Newsit.gr ο κ.Μακαρουνης αδυνατώντας να εξηγήσει τη σημερινή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Μεσσήνη.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή LiveNews: