Μία μαμά ξεσπά: Σταματήστε πια να μου λέτε ΠΟΤΕ θα κάνει ΤΙ το δικό μου παιδί!

Μία μαμά ξεσπά: Σταματήστε πια να μου λέτε ΠΟΤΕ θα κάνει ΤΙ το δικό μου παιδί!

“Πότε θα κόψει την πιπίλα;”, “Ακόμα πάνα του φοράς;”, “Μα, πίνει γάλα με το  μπιμπερό;” και άλλες τέτοιες ατάκες έχουν ακούσε πολλές μαμάδες. Και ιδιαίτερα εκείνες που έχουν γίνει μητέρες για πρώτη φορά. 

Μία μαμά, λοιπόν, επειδή απηύδησε με το θέμα «ορόσημα» για το πότε ένα παιδί θα πετάξει την πάνα ή θα μιλήσει, ξεσπά και απαντά σε όσους την κρίνουν:

«Σταμάτησα να φτιάχνω χρονοδιαγράμματα για τα παιδιά μου. Γιατί κουράστηκα από αυτά τα ορόσημα που γίνονται θέμα συζήτησης για όλους. Ακούω συνέχεια από άλλες μαμάδες για το τι πρέπει να κάνω, πότε ΠΡΕΠΕΙ να τα βάλω στο γιογιό, να τους κόψω τις κακές συνήθειες του ύπνου.

Ανησυχούν ΤΟΣΟ πολύ… Και θεωρούν ότι βοηθά όλο αυτό. Αλλά ΌΧΙ! Αν κάποιο από τα παιδιά μου δεν έχει μιλήσει ακόμη ή είναι πίσω από ένα θεωρούμενο ορόσημο που μπορεί να χρειάζεται έξωθεν επέμβαση, εκεί υπάρχει θέμα. Αλλά την ίδια ώρα, θα πρέπει να σκεφτούν, ότι δουλεύω πάνω σε αυτό. Είναι πολύ ενοχλητικό για έναν γονέα, ο οποίος ήδη ανησυχεί για το παιδί του να έχει και τον ΚΑΘΕΝΑ να ρωτά όλη την ώρα.

Και νιώθει λίγο ανταγωνιστικά και πολλές φορές να τον κρίνουν παρά να προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Με λίγα λόγια, τα παιδιά μου δημιουργούν τα δικά τους ορόσημα. Ναι, θα τους δώσω τις κατευθυντήριες, αλλά απλά θέλω από εκείνα να ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ όσο το δυνατό για περισσότερο διάστημα.

Και αν ένα μπουκάλι γάλα, ένα αρκουδάκι ή το μπουσούλημα στο κρεβάτι μου μετά από ένα κακό όνειρο τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια, θα τους τα προσφέρω. Επειδή σε τελική ανάλυση, παιδιά θα είναι μόνο μία φορά στη ζωή τους και θέλω να τα αφήσω να χαρούν την παιδική τους ηλικία, αντί να προσπαθώ να τα κάνω να μεγαλώσουν γρήγορα.

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και θα φτάσουν εκεί που πρέπει, όταν θα είναι έτοιμα. Έτσι, αν δεν είστε γιατροί, σταματήστε να δημιουργείτε χρονοδιαγράμματα για τα παιδιά μου»

Πηγή: livingfullaftered

Κεντρική εικόνα – Illustration: @angelica.ch.r

Διαβάστε επίσης:

Μικρέ μου να σέβεσαι τη ζωή. Να είσαι τρυφερός, ευγενικός, δοτικός. Μάθε να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Plásmata: Η νέα ψηφιακή έκθεση της Στέγης που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους στο Πεδίον του Άρεως

«Ερχονται έξι νέες διώξεις για την υπόθεση της Πάτρας» – Ποια πρόσωπα εμπλέκονται – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες