Βοήθησε τη γιαγιά να βρει μήλα.
Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές και συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις “γεύσεις” της για 16η χρονιά, τώρα και σε παιχνίδι.
Το παιχνίδι είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, βασίζεται στις ίδιες αξίες της παράστασης και έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα – το παιδί παρακολουθεί και συμμετέχει στην ιστορία της γιαγιάς Φαιδωνίας που ψάχνει να βρει μήλα, για να φτιάξει μηλόπιτα για τα εγγονάκια της, και την βοηθάει στο ταξίδι της.

Το παιχνίδι “Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλα” συνδυάζει το παραμύθι με μικρά εκπαιδευτικά παζλ καθώς και πίστες δεξιοτήτων. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθάει το παιδί να συγκεντρώνεται στην ιστορία και όχι να περνάει άσκοπα πίστες. Ο Αφηγητής το παροτρύνει να κάνει δραστηριότητες εκτός παιχνιδιού. Το παιχνίδι γίνεται αφορμή για περαιτέρω κουβέντα μεταξύ ενήλικα και παιδιού σε θέματα βοήθειας, υποστήριξης και φιλίας.

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο και επιτήρηση μπορούν να βοηθήσουν ένα μικρό παιδί να αποκτήσει καινούργιες δεξιότητες διασκεδάζοντας. Η επανάληψη το βοηθά να κατακτήσει τις νέες δεξιότητες μέσα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που προσφέρει το παιχνίδι.
“Γιατί τελικά αυτό είναι τα παιχνίδια. Δάσκαλοι.” (Theory of Fun by Ralph Koster)
Διαβάστε επίσης:
Η ιστορία του παιχνιδιού: Τα θρυλικά παιχνίδια που μεγάλωσαν εμάς και τα παιδιά μας
Πώς θα γράφαμε το όνομά μας στην αρχαία Ελλάδα; Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών έχει την απάντηση
5 καλοκαιρινά παιχνίδια που αναπτύσσουν τις μαθησιακές δεξιότητες των παιδιών