Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Πώς θα γράφαμε το όνομά μας στην αρχαία Ελλάδα; Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών έχει την απάντηση

Πώς θα γράφαμε το όνομά μας στην αρχαία Ελλάδα; Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών έχει την απάντηση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών μέσω της καινοτόμας εφαρμογής  "Γράψε όπως έγραφαν σε άλλες εποχές" που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του δίνει στους επισκέπτες όλων των ηλικιών την ευκαιρία να δουν πώς γράφεται το όνομά τους στην Γραμμική Β′ της Μυκηναϊκής Περιόδο , αλλά και σε αρχαϊκή, κλασική, πρωτοβυζαντινή και βυζαντινή γραφή. Επίσης, παρέχεται και η δυνατότητα εκτύπωσης, εάν το επιθυμείτε σε έντυπη μορφή για κάποιον λόγο.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Ο χρήστης μπορεί να βρει το (μικρό) όνομά του σε μια μακρά λίστα με ελληνικά ονόματα και στη συνέχεια να δει πώς γράφεται σε όποια από τις 5 προτεινόμενες γραφές επιθυμεί. Τόσο απλά, εύκολα και γρήγορα.

Μια αξιόλογη εφαρμογή που μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους δασκάλους για το μάθημα της Γλώσσας και της Ιστορίας των τάξεων από Γ Δημοτικού και άνω ώστε να δείξουν στους μαθητές την εξέλιξη της γραφής αλλά και τη συνέχεια της της αρχέγονης γλώσσας μας.

Εμείς τη δοκιμάσαμε και να τι βρήκαμε:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.