Μήλος: 2 παιδιά παρασύρθηκαν από τα κύματα και κινδύνευσαν να πνιγούν

Τα χειρότερα αποφεύχθησαν για 2 παιδιά που βρέθηκαν σε κίνδυνο στην παραλία της Φυριπλάκας στη Μήλο που παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Πώς τα έσωσε ο ναυαγοσώστης

Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του ναυαγοσώστη της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ. Λεωνίδα Σωτηριάδη που προχώρησε σε διάσωση την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το mileikanea.gr μεταφέροντας την μαρτυρία του ναυαγοσώστη “Σανίδα με 2 παιδιά παρασύρθηκε στα βαθιά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Μην μπορώντας επιστρέψουν με κουπί, κατέβηκαν από την σανίδα και επιχείρησαν να επιστρέψουν κολυμπώντας αλλά χωρίς επιτυχία .

Αρχικά ενημέρωσα τον χειριστή του rescue boat για το συμβάν καθώς εξελισσόταν για να είναι σε ετοιμότητα κι έπειτα ξεκίνησα διάσωση. Πήγα κολυμπώντας ως τα παιδιά κι έπειτα ρυμούλκησα την σανίδα στην οποία στηριζόταν το ένα παιδί ενώ ζήτησα από το άλλο να στηριχτεί στο rescue can που φορούσα ήδη. Τα έβγαλα και τα δύο έξω επιτυχώς!»

Διαβάστε επίσης:

Αλλεργικό παιδί και εξελίξεις: Συνέντευξη με τον Καθηγητή Αλλεργιολογίας – Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας, Νίκο Παπαδόπουλο

Νονός έγινε ο 8χρονος γιος της Σίσσυς Χρηστίδου!

Σχ.χρ. 2022-23: Εγκρίθηκε η πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών