Μόσιαλος: Οδηγός μας για το άνοιγμα των σχολείων η Δανία, που κάνουν μάθημα στην ύπαιθρο

Ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον  κορωνοϊό στους διεθνείς Οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος, ερωτηθείς για το θέμα  του ανοίγματος των σχολείων, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι κάτι που θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαΐου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και σε αυτά που θα έχουν συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμά τους, όπως η Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχθεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους.

Το παράδειγμα της Δανίας

Η Δανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες (μαζί με την Ελλάδα) που πήρε την απόφαση για να μπουν λουκέτο στα σχολεία της ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και έγινε τώρα η πρώτη που άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Στα θρανία επέστρεψαν τα παιδιά του δημοτικού, του νηπιαγωγείου και των βρεφονηπιακών σταθμών. Μεταξύ άλλων τα σχολεία θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θρανίων και να οργανώνουν δραστηριότητες σε μικρές ομάδες.

Τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου (με εξαίρεση τους μαθητές της α΄ γυμνασίου και της γ’ λυκείου) θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία στις 10 Μαΐου.