Αρχική Διάφορα Museum Sleepover: Μία νύχτα στο Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη (19/11)

Museum Sleepover: Μία νύχτα στο Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη (19/11)

Tο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 8-12 ετών μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να βιώσουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011.
Οι μικροί εξερευνητές ξεναγούνται στην έκθεση από την ποιήτρια, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσειοπαιδαγωγούς, δειπνούν, διανυκτερεύουν και παίρνουν το πρωινό τους στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη!
Η συγκεκριμένη δράση, στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και ειδικότερα με το ποιητικό και εικαστικό σύμπαν του Νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη, στο πλαίσιο της έκθεσης "Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική", η οποία λόγω αθρόας προσέλευσης παρατείνεται έως τις 11 Δεκεμβρίου.

To πρόγραμμα της δράσης διαμορφώνεται ως εξής:

18:00-18:30: Προσέλευση και συγκέντρωση των παιδιών με τους γονείς τους στην υποδοχή του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

18:30-19:30: Ξενάγηση στην έκθεση Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική από την ποιήτρια, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις υδατογραφίες και τα κολάζ του Οδυσσέα Ελύτη, αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων δημιουργών που αγάπησε ο ποιητής και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, καθώς και έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνέονται από την ποίησή του.

19:30-20:00: Εικαστική δραστηριότητα με την Κάτια Παπασπηλιοπούλου: Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους έργο αντλώντας έμπνευση από τη χρωματική παλέτα του ποιητή-ζωγράφου.

20:00-21:00: Το παιχνίδι της μουσικής συναντά τα έργα του Οδυσσέα Ελύτη:
Τα παιδιά με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Τσιρίδη, μουσικοπαιδαγωγού, μπορούν να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τη μουσική εξερευνώντας ταυτόχρονα την ποίηση και τα έργα ζωγραφικής του Οδυσσέα Ελύτη.

21:00-22:00: Δείπνο στο Café Merlin.

22:00-22:30: Προετοιμασία για διανυκτέρευση στους εκθεσιακούς χώρους.

08:30: Εγερτήριο και προετοιμασία για πρωινό.

09:00-10:00: Πρωινό στο Café Merlin.

Τα παιδιά και οι γονείς τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ζεστά και άνετα ρούχα, σεντόνια, πάπλωμα, παντόφλες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, φακό, ενώ θα τους προσφερθούν στρώματα, μαξιλάρια και πετσέτες, ευγενική χορηγία της Media Strom, καθώς και δείπνο και πρωινό.

Πού: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Πότε: Σάββατο 19 Νοεμβρίου
Tηλ: 210-3611206
Κόστος συμμετοχής: 100 € για ένα παιδί συνοδευόμενο από ένα γονέα (περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό και δώρα-έκπληξη) - Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με e-mail: hkatharakis@theocharakis-foundation.gr ή με fax: 210-3611349, να έχει γίνει προπληρωμή και να υπογραφεί σχετική υπεύθυνη δήλωση


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.