Ναύπακτος: Ο Δημήτρης που έχασε και τους 2 γονείς του από κορωνοϊό τα κατάφερε και πέρασε στην Ιατρική!

Ναύπακτος: Ο Δημήτρης που έχασε και τους 2 γονείς του από κορωνοϊό τα κατάφερε και πέρασε στην Ιατρική!

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο νεαρός Ναυπάκτιος που έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό πριν λίγους μήνες, τα κατάφερε και από τον Σεπτέμβρη θα είναι φοιτητής Ιατρικής καθώς πέρασε στην Ιατρική Πατρών.

Η ιστορία του 17χρονου Δημήτρη είχε συγκινήσει το πανελλήνιο καθώς μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο και των δύο γονιών του από κορωνοϊό, κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να «σαρώσει» στις Πανελλαδικές, συγκεντρώνοντας 18.685 μόρια.

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Δημήτρης Καρακώστας ανέφερε ότι «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι’ αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. «Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον.

Μάλιστα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ενώ ήταν και επίσημα προσκεκλημένος στο ετήσιο προεδρικό δείπνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ – Δείτε online τα αποτελέσματα

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του

Συναγερμός στα Νοσοκομεία Παίδων: Διασωληνώθηκε 12χρονος με κορωνοϊό – 13 παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται