Το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά την ανοικοδόμηση του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου “που λαβώθηκε” από τα 6 Ρίχτερ του σεισμού που έπληξαν την Ελασσόνα πριν λίγους μήνες, καθώς κατέρρευσε το μισό και πλέον κρίθηκε κατεδαφιστέο.

Ο ηρωικός διευθυντής Γρηγόρης Λέτσος με υποδειγματική ψυχραιμία και επαγγελματισμό, κατάφερε να εκκενώσει τάχιστα το σχολείο και να βγάλει σώους τους 63 μαθητές και τους 10 δασκάλους την κρίσιμη ώρα του σεισμού.

Όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κατόπιν επικοινωνίας του με τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή με την κατασκευή του Ε65, τους ζητήθηκε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσουν το νέο δημοτικό σχολείο.

Με χθεσινή του ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σχολείου και στις 13 Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα είναι έτοιμοι να περάσουν το κατώφλι του και να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Ειδικότερα, έγραψε ότι ” Τον Μάρτιο, ο σεισμός κατέστρεψε το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Είχα υποσχεθεί στον Διευθυντή πως θα χτιστεί νέο σχολείο το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα, το καινούργιο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Το post του πρωθυπουργού

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σχολείου μετα τον σεισμό “κόβουν” την ανάσα

Διαβάστε επίσης:

Παράπονα εκπαιδευτικών: “Οι μαθητές παραμένουν 25 ανά τμήμα και τα σχολεία ανοίγουν χωρίς υγειονομικά μέτρα”

“Mε τη γέννηση του Δημήτρη έμαθα τι σημαίνει άνευ όρων αγάπη. Εσύ τι μάθημα πήρες από το δικό σου παιδί;”

“Με ακουμπάς και το χαμόγελο μου γίνεται τεράστιο καρδούλα μου”: Η νέα ανάρτηση της μαμάς της 7χρονης Αναστασίας