Σεισμός στην Ελασσόνα: Κατάρρευση τμήματος σχολείου στο Δαμάσι – Από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές (φωτό)

Στο Δαμάσι Τυρνάβου το επίκεντρο του σεισμού των 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη Θεσσαλία στις 12:16, ενώ έγινε αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για άμεση παροχή βοήθειας εφόσον χρειαστεί, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.

Έκλεισαν όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας

Με επείγον έγγραφο προς όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γιώργου Δονδοτσάκη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Ελασσόνα.

Το φαινόμενο σύμφωνα με τους σεισμολόγους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λέκκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ζήτησε οι μαθητές να μείνουν εκτός κτηρίων για τις επόμενες ώρες καθώς υπάρχουν μετασεισμοί οι οποίοι είναι πιθανό να είναι αυτής της τάξης μεγέθους.

Κατάρρευση τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου

Κατέρρευσε τμήμα του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι. «Ευχαριστώ τους δασκάλους που έβγαλαν ζωντανά τα παιδιά μέσα από το σχολείο. Την ώρα της ισχυρής σεισμικής δόνησης στο κτίριο βρίσκονταν 63 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί», λέει στο newsit.gr, o Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας και προσθέτει: «Οι δάσκαλοι αμέσως είπαν στα παιδιά να μπουν κάτω από τα θρανία για να προστατευτούν, ενώ όταν σταμάτησε ο σεισμός συντεταγμένα τα έβγαλαν έξω από το κτίριο το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Δοξάζουμε τον Θεό που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στο σχολείο».

Τηλεφωνική επικοινωνία πρωθυπουργού με τον διευθυντή του Δημοτικού που έσωσε μαθητές και συναδέλφους

Βίντεο με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγόρη Λέτσιο, ανάρτησε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο twitter. O κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Λέτσιο και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για το γεγονός ότι με την άμεση και ψύχραιμη παρέμβασή τους κατάφεραν να βγάλουν με ασφάλεια 63 μαθητές από το σχολείο που υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού στη Θεσσαλία.

Ο κ. Λέτσιος από την πλευρά του είπε ότι η ψυχραιμία που επέδειξαν οι συνάδελφοί του καθώς και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που οδήγησε όλους να βγουν σώοι και αβλαβείς από ένα κτήριο που είναι ετοιμόρροπο.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter