Απίστευτη εικόνα: Δείτε ένα έμβρυο-δελφίνι στην κοιλιά της μαμάς του!

Το θαύμα της φύσης δεν γνωρίζει είδη, δεν γνωρίζει πανδημίες και περιορισμούς… Δημιουργείται ανά πάσα στιγμή, χωρίς τίποτα να το παρεμποδίζει και -αν είμαστε αρκετά τυχεροί για να το παρακολουθήσουμε- μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

Μια υπέροχη φωτογραφία μοιράστηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Άγριων Ζώων και Φυτών, η σελίδα «Εναλλακτικές Θεραπείες σε ζώα», η οποία βέβαια ανήκει στον φωτογράφο Peter Chinn του National Geographic, στην οποία βλέπουμε το θαύμα της ζωής των… δελφινιών!

Στην εικόνα, λοιπόν, ένα έμβρυο δελφίνι αποτυπώθηκε με 3D υπέρηχο και γραφικά υπολογιστή και έτσι μπορούμε να δούμε την ομορφιά της ανάπτυξής του στη μήτρα της μαμάς του:

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα δελφίνια, τα οποία εμφανίστηκαν πριν από περίπου δέκα εκατομμύρια χρόνια στη γη, είναι θηλαστικά. Η συνουσία γίνεται κοιλιά με κοιλιά και η περίοδος κύησης του θηλυκού ποικίλλει από είδος σε είδος, από 11-12 μήνες ως και γύρω στους 17 μήνες. Το θηλυκό γεννά ένα νεογνό με μήκος γύρω στα 60 εκατοστά. Το μικρό κολυμπά αμέσως, αλλά για δύο εβδομάδες ακολουθεί τη μητέρα του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ονομασία τους: Το «δελφίνι» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη δελφίς, που συνδέεται με το δελφύς (“μήτρα”). Έτσι, το όνομα του ζώου μπορεί να μεταφραστεί ως “ψάρι με μήτρα”. (πηγή: Wikipedia)