11χρονος έφτιαξε λαμπάδες, τις πούλησε και δώρισε 500 ευρώ στο σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά την τρυφερή πράξη αλληλεγγύης ενός μαθητή της ΣΤ Δημοτικού σχολείου της Αθήνας που επικοινώνησε με τον ηρωικό διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, Γρηγόρη Λέτσο, που καταστράφηκε ολοσχερώς με τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε τον περασμένο Μάρτιο την Ελασσόνα και τον ενημέρωσε ότι επιθυμεί να δωρίσει τα χρήματα που συγκέντρωσε από τις πασχαλινές λαμπάδες που έφτιαξε και πούλησε σε γνωστούς και φίλους.

Την είδηση γνωστοποίησε ο διευθυντής του σχολείου αποκαλύπτοντας τα όσα συγκινητικά του έγραψε στο γράμμα του ο 11χρονος μαθητής  αναφέροντας χαρακτηριστικά “Θέλησα να αγοράσω και να προσφέρω και εγώ προσωπικά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στην Στ΄ δημοτικού του σχολείου σας. Σκέφτηκα ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδιά ίδιας ηλικίας με εμένα “για να νιώσουν” ότι εμείς οι συνομήλικοι σε άλλες γωνιές της Ελλάδας δε τους ξεχνάμε… Ο σκοπός μου δεν ήταν να ζητήσω χρήματα από τους γονείς μου, αλλά να εργαστώ και εγώ και να προσφέρω τα χρήματα της εργασίας μου σε έναν καλό σκοπό”

Ο μαθητής λοιπόν εκμεταλλεύτηκε τον εορτασμό του Πάσχα, έφτιαξε 100 λαμπάδες τις οποίες και διέθεσε έναντι 5 ευρώ στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 500 ευρώ, τα οποία επιθυμεί να τα προσφέρει στο σχολείο είτε για την αγορά υπολογιστή είτε για όποια άλλη ανάγκη έχει προκύψει.

Το συγκινητικό γράμμα του μαθητή

Κύριε Δ/ντη,

Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά.
Λέγομαι Α******ς Π******ς και είμαι μαθητής της στ’ δημοτικού στην Αθήνα.

Επικοινωνώ μαζί σας για σας ενημερώσω ότι μετά τον μεγάλο σεισμό και βλέποντας την καταστροφή του σχολείου σας, θέλησα να αγοράσω και να προσφέρω και εγώ προσωπικά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στην Στ΄ δημοτικού του σχολείου σας.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδιά ίδιας ηλικίας με εμένα “για να νιώσουν” ότι εμείς οι συνομήλικοι σε άλλες γωνιές της Ελλάδας δε τους ξεχνάμε…και γι αυτό σας αναφέρω την στ’ δημοτικού.

Για να συγκεντρώσω τα χρήματα έφτιαξα προσωπικά 100 λαμπάδες για την Ανάσταση μέσα σε 15ημερες και τις έδωσα σε συγγενείς και φίλους έναντι 5ευρώ.

Ο σκοπός μου δεν ήταν να ζητήσω χρήματα από τους γονείς μου, αλλά να εργαστώ και εγώ και να προσφέρω τα χρήματα της εργασίας μου σε έναν καλό σκοπό. Έχω λοιπόν στη διάθεση της τάξης 500ευρώ για αγορά υπολογιστή ή ότι άλλο νομίζετε εσείς ότι χρειάζονται οι φίλοι μου στο σχολείο σας.

Βλέπω με μεγάλη χαρά ότι έχετε πολλές προσφορές. Ελπίζω να δεχτείτε και τη δική μου.

Σας ευχαριστώ
Α*******ς Π********ς