Σεισμός στην Ελασσόνα: Η 15χρονη Ειρήνη κάνει τηλεκπαίδευση μέσα σε μια σκηνή, σε ένα ράντζο που έγινε θρανίο

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναδείξει στο Infokids.gr την ιστορία της Ντανιέλας που η φωτογραφία της να παρακαλουθεί τηλεκπαίδευση σε μια πρόχειρη σκηνή που φιλοξενείται η οικογένειά της στον οικισμό των σεισμοπλήκτων της Ελασσόνας καθώς μετά τα 6 Ρίχτερ το σπίτι τους έγινε συντρίμμια. Το πανελλήνιο συγκινήθηκε από την προσπάθεια της μαθήτριας να ανταποκριθεί στα σχολικά της καθήκοντα ακόμη και μέσα στον πρόχειρο οικισμό.

Σήμερα, ήρθε στο φως ακόμη μια ιστορία δίψας και προσπάθειας για γνώση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες με πρωταγωνίστρια την 15χρονη Ειρήνη. Ενα ράντζο έχει μετατραπεί σε θρανίο της και η μάχη που η ίδια δίνει για να μελετήσει είναι αξιέπαινη. H 15χρονη είναι μία από τους δεκάδες μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών της Ελασσόνας που εδώ και 25 ημέρες δοκιμάζονται.

«Κόβεται πολύ συχνά το ρεύμα, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις εδώ μάθημα και έχει κρύο», λέει η μαθήτρια στην κάμερα του Open. «Είναι μεγάλη αμαρτία, αν μπορείτε να το διανοηθείτε, να μην χάσεις την ζωή σου από στον σεισμό και να την χάσεις στον μετασεισμό ή από πνευμονία», τονίζει ο πρόεδρος του Μεσοχωρίου, Γιάννης Ζαρζαλιάνος.

Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για όλες αυτές τις οικογένειες που επλήγησαν και οι οποίοι, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, είδαν την καθημερινότητά τους να αλλάζει δραματικά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν σε σκηνές και κάθε μέρα σταυρώνουν τα δάχτυλά τους για να μην βρέξει και η -έτσι και αλλιώς- δύσκολη καθημερινότητά τους γίνει αφόρητη.