Το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο να υποδεχθεί τους μαθητές

To Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου “λαβώθηκε” από τα 6 Ρίχτερ του σεισμού που έπληξαν την Ελασσόνα καθώς κατέρρευσε το μισό και πλέον κρίθηκε κατεδαφιστέο.

Ο ηρωικός διευθυντής Γρηγόρης Λέτσος με υποδειγματική ψυχραιμία και επαγγελματισμό, κατάφερε να εκκενώσει τάχιστα το σχολείο και να βγάλει σώους τους 63 μαθητές και τους 10 δασκάλους την κρίσιμη ώρα του σεισμού.

Σήμερα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο με μια και μόνο αποστολή. Να επιστρέψει στους μικρούς μαθητές όσα δεν πήραν μαζί τους την ώρα του μεγάλου σεισμού. Τσάντες, βιβλία, τετράδια και προσωπικά αντικείμενα συγκεντρώνονται στο προαύλιο προκειμένου να τους επιστραφούν.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σχολείου “κόβουν” την ανάσα

Πότε θα είναι έτοιμο το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε ότι “Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή με την κατασκευή του Ε65 και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι.

Πού θα γίνονται τα μαθήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, παραχωρεί κτιριακό συγκρότημα στο στρατόπεδο «ΣΧΟΙΝΑ» στον Τύρναβο, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Το σχολείο (ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ) παραχωρείται σε εκτέλεση οδηγίας του πρωθυπουργού για άμεση επίλυση του ζητήματος και μέχρι την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στο χωριό Δαμάσι, που έχει ήδη προγραμματισθεί.

Το Δημοτικό από το 1938 έως τώρα στεγαζόταν σε κτήριο, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον χθεσινό σεισμό στη περιοχή της Ελασσόνας.

Το σχολικό κτήριο κάλυπτε ανάγκες αρχικά του Διακλαδικού Συμμαχικού Στρατηγείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία της Διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), η οποία τον Αύγουστο του 2020 μεταστάθμευσε στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.