Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Ναύπακτο, όταν το πόδι ενός μικρού παιδιού σφηνώθηκε σε φρεάτιο, κοντά στην Παπαχαραλάμπειο Βιβλιοθήκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr, το παιδί αδυνατούσε να απελευθερωθεί, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές.
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου, με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας, προκειμένου να οργανωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού.
Οι πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και με ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισμούς, κατάφεραν να απελευθερώσουν το πόδι του παιδιού, αποφεύγοντας τον κίνδυνο περαιτέρω τραυματισμού.
Το περιστατικό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περαστικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν με αγωνία την επιχείρηση μέχρι την ασφαλή ολοκλήρωσή της.
Προληπτικά στο νοσοκομείο
Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό, πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε σε νοσοκομείο για προληπτικό ιατρικό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε τραυματισμός στο πόδι ή σε άλλα σημεία.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό.
Πώς συνέβη το περιστατικό
Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί εγκλωβίστηκε στο φρεάτιο παραμένουν υπό διερεύνηση.
Παρόμοια περιστατικά, αν και σχετικά σπάνια, υπενθυμίζουν τη σημασία της καλής συντήρησης των φρεατίων και των σχαρών σε κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα σε σημεία όπου κινούνται καθημερινά παιδιά και οικογένειες.
Βίντεο που δημοσιεύτηκε από τοπικά μέσα καταγράφει μέρος της επιχείρησης της Πυροσβεστικής και τις προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια το παιδί.
