Νέα Μάκρη: Χωρίς τον 13χρονο Δημήτρη ο αγιασμός στο σχολείο του (video)

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα προαύλια και οι αίθουσες των σχολείων γεμίζουν και πάλι φωνές, γέλια και χαμόγελα παιδιών. Καθηγητές και μαθητές συγκεντρώνονται με όνειρα και ελπίδες για τη νέα σχολική χρονιά.

Σήμερα, λοιπόν, θα ξεκινούσε να φοιτά στη Δευτέρα Γυμνασίου και ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο οποίος – δυστυχώς – ήταν ανάμεσα στα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου. Η θέση του, όμως, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης από φέτος θα είναι κενή…

«Ήταν ένα δραματικό καλοκαίρι. Νιώσαμε όλη την παλέτα των αρνητικών συναισθημάτων, πόνο, αγωνία, θλίψη, πένθος, απόγνωση. Όλη αυτή η ασύλληπτη τραγωδία που ζήσαμε είναι ένα ψηφιδοτό και αποτελείται από μικρές τραγωδίες: αδιανόητα σπαρακτικές! Μία από αυτές τις ψηφίδες έχει πάνο το δικό του όμορφο πρόσωπο, του μαθητή μας Δημήτρη Αρίστου Αλεξόπουλου. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, πριν γυρίσουμε τη σελίδα και μπούμε στη νέα χρόνια να τηρήσουνε ενός λεπτού σιγή για χάρη όλων αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα», ανέφερε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του σχολείου στο λόγο που εκφώνησε.

Μουδιασμένοι οι κάτοικοι

Η νέα χρονιά ξεκίνησε, όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν μένουν πλεον στα σπίτια τους, αλλά φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις τους στρατού και της αεροπορίας και νιώθουν πως τα πράγματα θα είναι χειρότερα τον χειμώνα που έρχεται.

«Μπορεί εμείς να είμαστε ζωντανοί όμως είναι δύσκολα: κάποιοι ήταν φίλοι των παιδιών μας. Ζήταμε από το κράτος να είναι οσο μπορεί κοντά μας. Εγω για παράδειγμα δυσκολεύομαι στη μετακίνηση, κάηκαν και τα δυο μας αυτοκίνητα. Ο μεγάλος γιος μου πηγαίνει στο Γυμνάσιο τα μικρά μου στο δημοτικό στη διασταύρωση της Ραφήνας ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα σχολικά. Προς το παρων μένουμε στην αεροπορία στο Ζούμπερι, το σπίτι μας είναι «κίτρινο», έχει καταστραφεί μερικώς! Το προβλήματα συνεχίζονται και όσο χειμωνιάζει πιστευω θα είναι όλο και χειρότερα» σημείωσε η κυρία Ιωάννα Σταύρου.

«Ήρθα στο σχολείο μετά από μια μεγάλη καταστροφή», είπε ο μικρός Εφραίμ που σήμερα ξεκινα γι εκείνον μια νέα σελίδα στη ζωή του αφού πλέον θα είναι γυμνασιόπαιδο. «Προσπαθώ πλεον να προσαρμοστώ σ αυτό το περιβάλλον και να βγάλω μια καλή σχολική χρονιά. Έρχομαι με στενάχωρα συναισθήματα: Οι αναμνήσεις από τη φωτιά, που έβλεπα τις φλόγες, είναι αξέχαστες θα έχω να το λέω…», συμπλήρωσε.

Δείτε στο video εικόνες από τον αγιασμό στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης