Ντροπή! Κατέσχεσαν λογαριασμό μονογονεϊκής οικογένειας με δυο παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το ελληνικό Δημόσιο έδειξε για ακόμη μια φορά το ανάλγητο του πρόσωπο σε μια μονογονεϊκή οικογένεια από την Πάτρα. Η μητέρα δύο παιδιών με ειδικές ανάγκες (αυτισμό – νοητική στέρηση),αγόρασε το 2010 το σπίτι που ζει σήμερα σαν πρώτη κατοικία – χωρίς αλλά περιουσιακά στοιχεία – και δεν πλήρωσε όπως προβλεπόταν φόρο αναφέρει το Patrastimes.gr

Να σημειωθεί πως εκείνο το διάστημα η γυναίκα ήταν σε διάσταση -δεν είχε πάρει διαζύγιο για λόγους οικονομικούς – και πέρσι η εφορία την ενημέρωσε εγγράφως, πως της κάνει άρση και πρέπει να πληρώσει φόρο που ανέρχεται σήμερα στις 29.736 ευρω .

Η μητέρα των δύο παιδιών με ειδικές ανάγκες έβγαλε διαζύγιο τον Σεπτέμβριο του 2016 και παρόλο που έκανε προσφυγή κατά της απόφασης της εφορίας, αυτή δεν έγινε δεκτή και το ποσό που οφείλει αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ παρόλα τα προβλήματα υγείας των δύο παιδιών και το ότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε το απρόσωπο κράτος, το γεγονός , ότι προχώρησε και σε κατάσχεση λογαριασμού, στον οποίο μπαίνει μόνο το επίδομα των παιδιών κάθε δίμηνο από την πρόνοια, παρόλο που ο λογαριασμός είναι χαρακτηρισμένος ακατάσχετος και πρώτο όνομα καταθέτη είναι του παιδιού. Η δέσμευση έγινε ηλεκτρονικά και άτυχη μητέρα δεν μπορεί να πάρει ούτε ευρώ.