Αρχική InfoMommy Νέα Ντροπή! Κατέσχεσαν λογαριασμό μονογονεϊκής οικογένειας με δυο παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ντροπή! Κατέσχεσαν λογαριασμό μονογονεϊκής οικογένειας με δυο παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το ελληνικό Δημόσιο έδειξε για ακόμη μια φορά το ανάλγητο του πρόσωπο σε μια μονογονεϊκή οικογένεια από την Πάτρα. Η μητέρα δύο παιδιών με ειδικές ανάγκες (αυτισμό – νοητική στέρηση),αγόρασε το 2010 το σπίτι που ζει σήμερα σαν πρώτη κατοικία – χωρίς αλλά περιουσιακά στοιχεία – και δεν πλήρωσε όπως προβλεπόταν φόρο αναφέρει το Patrastimes.gr

Να σημειωθεί πως εκείνο το διάστημα η γυναίκα ήταν σε διάσταση -δεν είχε πάρει διαζύγιο για λόγους οικονομικούς – και πέρσι η εφορία την ενημέρωσε εγγράφως, πως της κάνει άρση και πρέπει να πληρώσει φόρο που ανέρχεται σήμερα στις 29.736 ευρω .

Η μητέρα των δύο παιδιών με ειδικές ανάγκες έβγαλε διαζύγιο τον Σεπτέμβριο του 2016 και παρόλο που έκανε προσφυγή κατά της απόφασης της εφορίας, αυτή δεν έγινε δεκτή και το ποσό που οφείλει αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ παρόλα τα προβλήματα υγείας των δύο παιδιών και το ότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε το απρόσωπο κράτος, το γεγονός , ότι προχώρησε και σε κατάσχεση λογαριασμού, στον οποίο μπαίνει μόνο το επίδομα των παιδιών κάθε δίμηνο από την πρόνοια, παρόλο που ο λογαριασμός είναι χαρακτηρισμένος ακατάσχετος και πρώτο όνομα καταθέτη είναι του παιδιού. Η δέσμευση έγινε ηλεκτρονικά και άτυχη μητέρα δεν μπορεί να πάρει ούτε ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter