Ντροπή! Χουλιγκανισμοί μεταξύ μαθητών σε σχολείο της Αττικής

Σκηνές χουλιγκανισμού έλαβαν χώρα χθες σε σχολείο του Περιστερίου προκαλώντας αλγεινή εντύπωση. Το σχολείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης καθώς ανήλικοι μαθητές εκτόξευαν εκατέρωθεν καπνογόνα, δυναμιτάκια και νεράντζια.

Το χθεσινό περιστατικό, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό καθώς είναι κοινο μυστικό ότι σχεδόν σε όλα τα σχολεία παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα βίας και επιθετικότητας που παραπέμπουν ξεκάθαρα στους χούλιγκανς που λυμαίνονται το χώρο του ελληνικού αθλητισμού. H σχολική βία και παραβατικότητα έχει χτυπήσει “κόκκινο” και οι εκπαιδευτικοί σε πολλές περιπτώσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν ενέργειες που είναι πέρα από τον ρόλο και την ειδικότητά τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 9:30, 10-15 μαθητές από το 6ο Λύκειο Περιστερίου βρέθηκαν στο 5ο Λύκειο Περιστερίου και πέταξαν στο προαύλιο δυναμιτάκια, καπνογόνα και αυγά δημιουργώντας μεγάλη ένταση σε μαθητές και καθηγητές αναφέρει το peristerinews.gr.

Όταν οι μαθητές του 5ου Λυκείου αντιλήφθηκαν την επίθεση, απάντησαν με ρίψη νεραντζιών, ενώ εκείνη την ώρα οι περισσότεροι μαθητές ήταν στις αίθουσες καθώς το σκηνικό δεν έγινε σε κάποιο διάλλειμα.

Το ευτυχές της υπόθεσης ήταν ότι όλα αυτά έγιναν εν ώρα μαθήματος και όχι σε κάποιο διάλλειμα που θα έβαζε περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όλο αυτό είχε κανονιστεί μέσω των social media.