Το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό είδαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!

Ξέρετε ότι στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει τις πύλες του το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος;

Οι μαθητές όλων των ηλικιών μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος προγραμματίζοντας μια επίσκεψη στην όμωνυμη πρωτοποριακή εκπαιδευτική θεματική έκθεση που φιλοξενείται εντός του Πάρκου Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη.

Τι θα δούμε σε αυτή την έκθεση;

Πρόκειται για μια γιγαντιαία  θεματική έκθεση που αναπαριστά ένα ανθρώπινο σώμα μήκους πενήντα μέτρων και ύψους έξι μέτρων. Τα παιδιά μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».

Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα , ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.

Αφού περιηγηθούν στα διάφορα εκθέματα, στο δεύτερο μέρος ακολουθεί το διαδραστικό μέρος του προγράμματος, όπου οι μαθητές παρακολουθούν  στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα την ανθρώπινη υγεία (στοματική υγιεινή και διατροφή για τα νηπιαγωγεία και στοματική υγιεινή, διατροφή , ευεργετικές ιδιότητες άθλησης και εθισμός στο διαδίκτυο για τα δημοτικά).

Η έκθεση είναι εγκεκριμμένη από το Υπουργείο Παιδείας.

Περιηγηθείτε ψηφιακά στους χώρους της έκθεσης:

Gepostet von Human Body Museum am Donnerstag, 14. März 2019

Το κόστος ανά μαθητή 5 € .

Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος

Κέντρο Πολιτισμού – Αθλητισμού – Εκπαίδευσης & Ψυχαγωγίας NOUVELLE

7οχλμ Θες/νίκης – Ωραιοκάστρου

2310 686544 | 6976432675