«Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει κανονικά τα δώρα φέτος» επιβεβαιώνουν Ευρωπαίοι ηγέτες και Δρ. Φαούτσι

Απαντώντας στη μεγάλη αγωνία όλων των παιδιών, στο ερώτημα που τα απασχολεί φέτος περισσότερο και από το πότε θα επιστρέψουν στα θρανία τους, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μα και ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμοξιολόγος Δρ. Φαούτσι, επιβεβαιώνουν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα πτοηθεί από την πανδημία και θα έρθει τα φετινά Χριστούγεννα κανονικά, να τους φέρει τα δώρα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον δημοσίευσε χθες το γράμμα που έλαβε πρόσφατα από τον 8χρονο Μόντι, ο οποίος ρωτούσε αν ο Άη Βασίλης θα μπορέσει να μοιράσει τα δώρα φέτος, καθώς και την απάντησή του:

«Δέχθηκα πολλά γράμματα για αυτό, οπότε μίλησα με τους ειδικούς και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Άγιος Βασίλης θα ετοιμάσει το έλκηθρό του και θα παραδώσει δώρα αυτά τα Χριστούγεννα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο μικρούλης, στο γράμμα του ρωτά τον Τζόνσον αν η βρετανική κυβέρνηση έχει σκεφτεί το ζήτημα του ερχομού του Άγιου Βασίλη: «Αν αφήσουμε αντισηπτικό χεριών δίπλα στα μπισκότα μπορεί να έρθει; Καταλαβαίνω ότι είστε πολυάσχολος αλλά μπορείτε σας παρακαλώ να μιλήσετε με τους επιστήμονες για αυτό;»

Στο οποίο ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε: «Ξέρω ότι εκατομμύρια παιδιά ρωτάνε το ίδιο πράγμα. Για να σιγουρευτούμε, τηλεφώνησα στον Βόρειο Πόλο και μπορώ να σου πω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι έτοιμος και δεν κρατιέται να ξεκινήσει, όπως και ο Ρούντολφ και οι άλλοι τάρανδοι», ενώ πρόσθεσε: «Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών μου ζήτησε να σου πω, ότι εφόσον ο Άγιος Βασίλης συμπεριφέρεται με τον συνήθη υπεύθυνο τρόπο του και δουλέψει γρήγορα και με ασφάλεια, δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη δική σου υγεία, ή τη δική του. Το να αφήσεις αντισηπτικό χεριών δίπλα στα μπισκότα είναι εξαιρετική ιδέα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Η χρήση του και το τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι ακριβώς αυτό που θα βάλει εσένα και τους φίλους σου στη λίστα των καλών παιδιών».

Σε αντίστοιχο ερώτημα ενός πεντάχρονου απάντησε πολύ τρυφερά πριν από μερικές ημέρες ο Τζουζέπε Κόντι μέσω Facebook, γράφοντας:

«Ο Άγιος Βασίλης με διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ένα διεθνές πιστοποιητικό για ταξίδια. Μπορεί να ταξιδέψει παντού και να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου, χωρίς περιορισμού. Μου επιβεβαίωσε ότι πάντα φορά μάσκα και τηρεί τις σωστές αποστάσεις για να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του όσο και εκείνους που συναντά.

Μου φαίνεται εξαιρετική η ιδέα να του αφήσεις κάτω από το δέντρο- μαζί με το ζεστό γάλα και τα μπισκότα- και ένα αντισηπτικό χεριών.

Για αυτό τον λόγο, σου λέω ότι δεν χρειάζεται να γράψετε στον Άγιο Βασίλη ότι ήσασταν καλά παιδιά. Του το είπα εγώ. Του είπα ότι αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για την Ιταλία και ότι όλα τα παιδιά ήσασταν αξιολάτρευτα. Επίσης άκουσα ότι θες να του ζητήσεις να διώξει τον κορωνοϊό. Μην χαραμίσεις την ευκαιρία να ζητήσεις για ένα ακόμη δώρο. Εμείς οι μεγάλοι θα καταφέρουμε να διώξουμε τον κορωνοϊό, όλοι μαζί. Για να μπορείς εσύ και οι φίλοι σου σύντομα να παίζετε ελεύθεροι και πάλι και να αγκαλιάζετε τους πάντες.»

Το γράμμα του 5χρονου:

Όσο για την άποψη του λοιμοξιολόγου στο επίμαχο αυτό ερώτημα; Ο Αμερικανικός Δρ. Φαούτσι, καθησυχάζοντας τα τρομοκρατημένα παιδιά, τα διαβεβαίωσε ότι ο Άγιος Βασίλης έρχεται και δεν φέρνει τον ιό:

«Ο Άγιος Βασίλης εξαιρείται από όλα αυτά γιατί ο Άγιος, από όλα τα καλά που έχει, έχει ένα πολύ καλό ανοσοποιητικό σύστημα» είπε και πρόσθεσε: «Ο Άγιος Βασίλης δεν πρόκειται να μεταδώσει σε κανέναν καμία μόλυνση».