Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο gingerbread σπιτάκι

Τα Χριστούγεννα τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και σήμερα μοιραζόμαστε την απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που μας δείχνει πώς να φτιάξουμε  ένα χριστουγεννιάτικο gingerbread σπιτάκι. Μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα πιτσιρίκια σας και θα απολαύσετε υπέροχες στιγμές δημιουργίας!

Υλικά:

Για τη ζύμη

225 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία
2 κ.σ. τζίντζερ
2 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. γαρίφαλο
300 γρ. μέλι
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
αλάτι
πιπέρι

Για το royal icing

2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
480 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

ζαχαρωτά
βρώσιμη χρυσόσκονη
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο. Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το royal icing. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing. Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.

Πηγή: akispetretzikis.com