Ο Δ. Ραφήνας Πικερμίου τοποθετεί πύλες θερμομέτρησης στα σχολεία, διασφαλίζοντας την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία των μαθητών που επιστρέφουν στα θρανία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊούμερίμνησε για την τοποθέτηση σε πρώτη φάση σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θερμικών πυλών ελέγχου όπου θα μετράνε την θερμοκρασία των μαθητών κατά την είσοδο τους στα σχολεία.

Αυτές είναι οι πύλες θερμομέτρησης που θα μπουν στα σχολεία

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς “Μένουμε ασφαλείς, με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης και απόλυτη προτεραιότητα τα παιδιά της πόλης μας“.
Η πύλη θερμικού ελέγχου πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων.
Η ακρίβεια μέτρησης που επιτυγχάνει με απόκλιση μόλις 0,2 °C οφείλεται στις εκατοντάδες ταυτόχρονες μετρήσεις από τους 18 αισθητήρες του συστήματος. Η καινοτομία αυτής της συσκευής κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα καταμέτρησης των διελεύσεων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο ώστε να διατηρείται το προβλεπόμενο όριο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της αυξημένης προετοιμασίας των σχολείων ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.  Ενδελεχής καθαρισμός, απολύμανση και εφοδιασμός των σχολείων με αντισηπτικά και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας συμπληρώνουν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από το Δήμο για την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Η θερμομέτρηση των μαθητών είναι μια διαδεδομένη πρακτική που ακολουθείται στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού αλλά δυστυχώς στη χώρα μας το μέτρο της θερμομέτρησης των μαθητών δεν έχει προβλέπεται.

Μακάρι και άλλοι Δήμοι να προβούν σε αντίστοιχες δράσεις!