Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

O Γ. Καλλιακμάνης στο Infokids: Μια κακοποιημένη γυναίκα που δεν μιλάει, μπορώ να την δικαιολογήσω, αλλά δεν την δικαιολογώ αν δεν μιλάει για τα παιδιά της

Οι ηλεκτρονικές τους συσκευές, είναι πολύ εύγλωττες, για το αν διαδόθηκε πορνογραφικό υλικό

Καταπέλτης για την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής γίνεται ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης αστυνομικών υπαλλήλων ντοιοανατολικής Αττικής, μιλώντας στο infokids, καθώς αναλύει τις πιο σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης. Θα εκπλαγούμε όλοι όταν φτάσει η διαλεύκανση της υπόθεσης στο ακροατήριο.

“Η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση, έχει προφυλακιστεί ο αστυνομικός, και τώρα ερευνάται το ξέμπλυμα μαύρου χρήματος, η διαδρομή του χρήματος και ο άνομος πλουτισμός ή αν υπήρξε μαύρο χρήμα από κάποια πηγή. Επίσης ερευνάται και από τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, αν υπήρξε διακίνηση πορνογραφικού υλικού. “

Επίσης για την μητέρα των παιδιών , ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως αν ισχύουν όλα όσα λέγονται θεωρεί και την μητέρα υπεύθυνη. “Στην κακοποίηση είμαι μαζί της, ακόμα ακόμα μπορώ να καταλάβω γιατί μια κακοποιημένη γυναίκα δεν μιλάει, μπορώ να την δικαιολογήσω, αλλά δεν την δικαιολογώ για το ότι δεν μιλάει για τα παιδιά της. Πόσο μάλλον αν ισχύουν αυτά που λέγονται, και διαδίδονται, για εξαναγκασμό και της ίδιας να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις προς τα παιδιά της.

Δεν μπορώ να δικαιολογήσω μια οποιαδήποτε γυναίκα πόσο μάλλον μια μάνα, που δεν καταγγέλει την κακοποίηση. “

Σε ερώτηση αν υπάρχει “ομερτά” μεταξύ των αστυνομικών σε αυτή την υπόθεση, ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε: ” Σε κάθε τέτοια περίπτωση πάντα αναρωτιόμαστε γιατί ο περίγυρος δεν μιλούσε. Πολλοί αστυνομικοί αναρωτιούνται για τη συμπεριφορά του αστυνομικού ακόμα και απέναντι στους ίδιους. Όμως δεν σημαίνει ότι όποιος είναι απόμακρος προς τον περίγυρό του κάνει και αυτά τα πράγματα. Φυσικά δεν συνάδουν αυτές οι συμπεριφορές με το αστυνομικό έργο, όμως εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Εδώ μιλάμε για κακοποίηση όλων των ανθρώπων που ήταν στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον. Όμως πολλές φορές η κοινωνία δεν μπορεί να αντιληφθεί από κάποια χαρακτηριστικά τη συμπεριφορά κάποιου ατόμου, και την ιδιαίτερη ζωή του μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Δεν μπορεί να καταλάβει αν αυτός κακοποιεί τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Αυτό δεν ισχύει μόνο στον επαγγελματικό του χώρο, αλλά και για το οικογενειακό του περιβάλλον. Και δεν μιλάω μόνο για τη γυναίκα του και τα παιδιά του αλλά και τους γονείς του και άλλους συγγενείς. Δύσκολα βρίσκεις την κακοποιητική συμπεριφορά κάποιου μέσα στο σπίτι.

Αν υπήρχαν εμφανή σημάδια, της γυναίκας του, γιατί οι αστυνομικοί δεν έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που θα έβλεπαν οι δάσκαλοι αν παρακολουθούσαν τα παιδιά, θεωρώ ότι θα έπρεπε κάποιοι να αναζητήσουν τις αιτίες που τα δημιουργούν. Σε κάθε περίπτωση να το ψάξουν λίγο καλύτερα.

Από την άλλη είναι δύσκολο να ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθούν στο μέλλον αυτά τα παιδιά. Πώς να τα κατηγορήσεις αν αύριο μεθαύριο ρίξουν πέτρες σε αστυνομικούς, ή και μολότωφ. Σίγουρα ειναι παραβατικές συμπεριφορές που καταδικάζονται από το νόμο, όμως ηθικά, δεν ξέρω αν μπορούμε να τις καταδικάσουμε. Είναι το υπόβαθρο της κακοποίησης από την παιδική τους ηλικία των 4 χρονών που τις καλύπτει. Η κακοποίηση είναι σωματική ψυχική και σεξουαλική.

Διαβάστε επίσης:

Γίνε ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά της Μέριμνας

Συναγερμός στο Παίδων Πεντέλης, δύο από τα πέντε παιδιά του αστυνομικού, προσπάθησαν να το σκάσουν

Ροή Ειδήσεων