Ο Λιονέλ Μέσι έκανε μεγαλόψυχο δώρο σε 8χρονο τυφλό ποδοσφαιριστή και του άλλαξε τη ζωή

Ένα μεγαλόψυχο δώρο που του άρχισε τη ζωή έκανε ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι σε έναν 8χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχασε την όρασή του από σπάνια πάθηση.

Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία προσαρμόζεται σε γυαλιά και του δίνει τη δυνατότητα να διαβάζει.

Ο Μάικλ – Μίκι- Πούλλι από το Λονδίνο, ο οποίος διαγνώστηκε με σπάνια και ανίατη πάθηση της όρασης στα επτά του χρόνια, σταδιακά έχασε την όρασή του, εντοπίστηκεαπό τον προπονητή της ομάδας τυφλών της Αγγλίας.

Αφού άκουσε την ιστορία του ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον μικρό ποδοσφαιριστή. Μία συσκευή τεχνητής όρασης που του επιτρέπει να αναγνωρίζει αντικείμενα και να κατανοεί κείμενα μέσω μίας ακουστικής αλληλεπίδρασης.

Ο μικρός Μάικλ, που εμφανίστηκε στην εκπομπή Good Morning Britain και είναι οπαδός της Άρσεναλ, ενθουσιάστηκε που έλαβε αυτό το δώρο και τώεα μπορεί να συμμετέχει στις εργασίες του σχολείου του όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές του. «Μου έδωσε αυτά τα γυαλιά και τώρα μπορώ να διαβάζω βιβλία και να συμμετέχω στις εργασίες της τάξης μου. Τώρα μπορώ να διαβάζω, όπως όλοι», είπε ο 8χρονος.

Όταν ρωτήθηκε πώς αντέδρασε στο νέο ότι ο Μέσι τού έκανε το δώρο, απάντησε: «Τρελάθηκα, γιατί ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και με διάλεξε»

Η συσκευή που χάρισε ο Μέσι στον πιτσιρίκο μπορεί να προσαρμοστεί στα γυαλιά και διαβάζει για τον χρήστη κείμενο από βιβλίο, κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Η εκπομπή μεταφέρει την οπτική πληροφορία σε ακουστική, σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα.

«Η εταιρεία που παρείχε τα γυαλιά ήταν σε επαφή με τον Μέσι και, όταν έμαθε για την ιστορία του Μίκι, ήθελε να του κάνει δώρο ένα ζευγάρι. Πετάξαμε στα σύνεφα», δήλωσε ο πατέρας του μικρού.

Όσοι είδαν την εκπομπή και έμαθαν για αυτήν την κίνηση του διάσημου ποδοσφαιριστή, αντέδρασαν με ενθουσιαμό. «Είσαι ένας θρύλος», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Είσαι μια πραγματική έμπνευση».

Ο Μίκι έγινε πέρυσι πρωτοσέλιδο στην Αγγλία, όταν άρχισε να προπονείται με την ομάδα τυφλών της Αγγλίας, με τους προπονητές να έχουν μείνει άφωνοι με τις ικανότητές τους.

Όταν, όμως, έχασε την όρασή του, η ομάδα τού είπε ότι δεν μπορούσε να παίζει πλέον, καθώς ήταν επικίνδυνο και για τους άλλους παίκτες. Εκείνος, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Οι γονείς του τον έγραψαν σε ομάδα τυφλών στο Τότενα.

Τώρα ο Μίκι προπονείται μία φορά το μήνα μαζί με άλλα τυφλά παιδιά και την αγγλική ομάδα στο προπονητικό κέντρο του Μπράιτον.

Μάλιστα, ο επικεφαλής προπονητής λέει ότι είναι θέμα ημερών να ενταχθεί και στην εθνική ομάδα παίδων.

Πηγή: DailyMail