Οι 7 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις αυτού του σαββατοκύριακου είναι η μία καλύτερη από την άλλη

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας; Οι προτάσεις του Infokids.gr για το σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου ποικίλουν και ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών -πάνω απ’όλα όμως, είναι δωρεάν!

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με αφορμή το 18th Athens Technopolis Jazz Festival (9-10/6)

Tο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου καλωσορίζει το 18th Athens Technopolis Jazz Festival και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να παίξουν και να διασκεδάσουν… υπό τους ήχους της jazz το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 

Μι όπως Μουσική, Μι όπως Μουσείο

Μπορεί μία φλογέρα να ρυπαίνει την πόλη; Τι σχέση έχουν τα κόρνα με τα κορνούτα; Ποιο κτίριο του παλιού εργοστασίου μοιάζει με τεράστιο τύμπανο; Μήπως το Μουσείο είναι μία… αλλιώτικη ορχήστρα;Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες οι  μικροί μας φίλοι  ανακαλύπτουν τα κτίρια και τα μηχανήματα του εργοστασίου με έναν απροσδόκητο τρόπο.

Για παιδιά 6 έως 9 ετών

Ημερομηνία: Σάββατο 9 Ιουνίου

Ώρες: 12.00-13.00

Σημείο εκκίνησης: Industrial Gas Museum Shop

Κλεμμένα αρχεία

Παιχνίδι μυστηρίου από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου *Δράση στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Είναι δύσκολο να βρεις τα αρχεία του εργοστασίου… Καταστράφηκαν; Μήπως κάποιος τα έκλεψε; Ποιος μουτζούρωσε το ποινολόγιο;

Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν σε ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύπτουν τα αρχεία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, έγγραφα, φωτογραφίες και προφορικές μαρτυρίες, και ξεκλειδώνουν όλα τα μυστικά.

Για παιδιά 7 έως 11 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου

Ώρες: 12.00-13.00

Σημείο εκκίνησης: Industrial Gas Museum Shop

*Λύσε σωστά τους γρίφους  και θα έχεις έκπτωση σε επιλεγμένα είδη στο Industrial Gas Museum Shop.

Industrial Gas Museum Shop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά της ρομποτικής και του προγραμματισμού στο ψηφιακό εργαστήρι Maker Space (9/6)

Προγραμματισμός για ρομπομαχίες, ταξίδι στο διάστημα με συσκευές εικονικής πραγματικότητας, κατασκευή εκπαιδευτικών παιχνιδιών που θα χρησιμοποιηθούν στη σχολική τάξη με τρισδιάστατους εκτυπωτές και μηχανήματα κοπής λέιζερ: ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του καινοτόμου ψηφιακού εργαστηρίου Maker Space σε μαθητές, εκπαιδευτικούς δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και παιδαγωγούς, το Σάββατο 9 Ιουνίου

Στις 9 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για γνωριμία με το εργαστήριο του Maker Space για όλους τους Αθηναίους.

Μέσα από σεμινάρια STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), τα παιδιά μεταφέρονται νοερά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και προβληματίζονται παρακολουθώντας λεπτομέρειες για τη ζωή των αστροναυτών. Πειραματίζονται με τη μαγεία της φυσικής και τις μουσικές νότες που μπορεί να κρύβει μέσα του ένα μήλο. Ακόμα, προγραμματίζουν ρομπομαχίες και βοηθούν άλλα ρομποτάκια που έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες. Με αυτούς και πολλούς ακόμα δημιουργικούς τρόπους, τα παιδιά εξερευνούν στην πράξη τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας, πέρα από την οθόνη του υπολογιστή.

Ο Κωστής Ουγγρίνης, Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα συμπληρώνει: «To Maker Space δείχνει στα παιδιά ότι η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία δεν αφορά το μακρινό μέλλον. Μπορούν σήμερα να την εξερευνήσουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους, καθώς και ανακαλύψουν καθημερινές εφαρμογές της.»

Για παιδιά 7+

Πότε: Σάββατο 9 Ιουνίου 10:00 -17:00

Σεράφειο Κολυμβητήριο

Πειραιώς 121 και Πέτρου Ράλλη, Αθήνα

21 0331 3334

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (10/6)

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» παρουσιάζοντας σε παιδιά και ενήλικες τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκπαιδευτικές παιδικές δράσεις, την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Θα υπάγω εις τους κήπους…

Μαζί με τα παιδιά θα ανακαλύψουμε σε εκθέματα του μουσείου, λουλούδια, φυτά και δέντρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται μ εικαστικό εργαστήρι.
Για παιδιά από 5-8 ετών
Ώρες: 10.00 και 12.00

Ζωγραφικό εργαστήρι στη φύση

Τα παιδιά παρατηρούν τη φύση και προσπαθούν να αποδώσουν ζωγραφικά τον χώρο ή να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση.
Για παιδιά από 8-10 ετών
Ώρες: 10.00 και 12.00

Γνωριμία με τους κήπους του Βυζαντινού Μουσείου

Όλοι μαζί ξεκινάμε μια βόλτα στους κήπους εντοπίζοντας σημεία ενδιαφέροντος που συνδέονται και με τη μόνιμη έκθεση του μουσείου.
Για παιδιά από 9-11 ετών.
Ώρα: 12.00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (καθημερινά και ώρες: 9.00 με 16.00).

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 22

21 0723 1570

ElaiΩnas Festival 2018: “Η επιστροφή του Καραγκιόζη” στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (10/6)


Η πρωτότυπη όπερα σκιών της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Η επιστροφή του Καραγκιόζη” επιφυλάσσει για το κοινό της μια αναπάντεχη συνάντηση: του δικού μας Καραγκιόζη με τον Αρλεκίνο της κομέντια ντελ άρτε, στο πλαίσιο του ElaiΩnas Festival, την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 21:00 στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος. Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα και έχει ως σκοπό να εξερευνήσει τα κοινά στοιχεία του ελληνικού θεάτρου σκιών και του ιταλικού θεάτρου μαριονέτας.

Η υπόθεση της παράστασης:
 
Αρνούμενος να υπηρετήσει τον Σουλτάνο  στον Κρητικό  Πόλεμο, που ξεκίνησε  το 1645, ο Έλληνας Τσάνι, ο γνωστός σε όλους μας Καραγκιόζης, το σκάει αμέσως μετά την αποβίβαση των οθωμανικών στρατευμάτων στην Κρήτη. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην οικογένειά του, και ύστερα από περιπλάνηση και περιπέτειες σε θάλασσες και χώρες μακρινές, η μοίρα τον φέρνει στη Βενετία. Εκεί θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του, τον Αρλεκίνο, ο οποίος για να τον εμψυχώσει του διηγείται, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ιστορία της Επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα. Ο  αξιαγάπητος ξυπόλητος ήρωας  φορώντας μανδύα και σανδάλια μεταμορφώνεται σε Οδυσσέα, η Αγλαΐα σε Πηνελόπη, το κολλητήρι σε Τηλέμαχο, ο Χατζιαβάτης σε Εύμαιο και η γνωστή παρέα των: μπάρμπα- Γιώργου, Σταύρακα, Νιόνιου, Μορφονιού και Εβραίου σε μνηστήρες… σε ένα γαϊτανάκι ήχων και σκιών που περιπλανιέται σε παράγκες και παλάτια αλλά και το φοβερό νησί του Κύκλωπα Πολύφημου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 7+

Πότε: Κυριακή 10 Ιουνίου στις 21:00

Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα

Είσοδος από Μοναστηρίου 135

Αφήγηση παραμυθιών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοση Αγγελική Χατζημιχάλη (10/6)

Την Κυριακή 10 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 13:00, γονείς και παιδιά που θα επισκεφθούν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοση Αγγελική Χατζημιχάλη θα παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών από βιβλία συγγραφέων που έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακά παραμύθια, με αναφορές στις εποχές και τους μήνες του έτους, στα έθιμα και τις γιορτές, στους μύθους και τους ήρωες τους ή από βιβλία που καταγράφουν λαϊκά παραμύθια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (παραμύθια από τα νησιά του Αιγαίου, από τους Σαρακατσάνους, από την ποιμενική ζωή, κ.α).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και 35 ενήλικες

Πληροφορίες στο τηλ. 210 3243987

Πότε: Κυριακή 10 Ιουνίου 11:00- 13:00

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοση Αγγελική Χατζημιχάλη 

Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα

«Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς»

Με σύνθημα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει όλο τον Ιούνιο σε τέσσερα εμβληματικά πάρκα της Αθήνας, τον Εθνικό Κήπο, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας, δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής μάθησης. Από την 1η έως την 30η Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν 145 εκδηλώσεις, με δωρεάν είσοδο, μεταμορφώνοντας τους πνεύμονες δροσιάς της πόλης, σε σημεία συνάντησης με εκδηλώσεις μουσικές ,θεατρικές, ξεναγήσεις, προγράμματα απασχόλησης για παιδιά αλλά και προγράμματα άθλησης & ευεξίας για όλους.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο εδώ

Το Πλωτό Μουσείο ΝΕΡΑΪΔΑ ανοιχτό για το Κοινό στη Μαρίνα Ζέας (9-10/6)

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στον θεσμό «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για το έτος 2018, θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ζέας έως την Κυριακή 10/6 και θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις ακόλουθες ώρες:

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 20:00 (τελευταία προσέλευση: 19:30)

Στο Μουσείο παρουσιάζονται σε μόνιμη βάση η ιστορία του επιβατηγού «Νεράιδα» από την καθέλκυσή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση της μετατροπής του σε μουσείο και η επιχειρηματική ιστορία του Γιάννη Λάτση όπως αυτή ξεδιπλώνεται στη διάρκεια του 20ού αιώνα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες πριν την επίσκεψή τους να συμβουλευτούν τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου: https://neraida.org.