Αρχική Σχολή Γονέων Oι 7 λόγοι που τα Γαλλάκια έχουν τόσο καλή συμπεριφορά

Oι 7 λόγοι που τα Γαλλάκια έχουν τόσο καλή συμπεριφορά

Πόσες φορές νιώσατε απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά των παιδιών σας και πόσες άλλες ευχηθήκατε να μπορούσε να σας ακούσει, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η δική σας συμπεριφορά μπορεί να επηρεάζει εκείνη των παιδιών σας; Οι περισσότεροι Γάλλοι γονείς μπορούν από πρώτο χέρι να δώσουν συμβουλές αναφορικά με την ανατροφή των παιδιών, καθώς τα παιδιά τους, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν κοινωνιολόγοι που έχουν παρακολουθήσει παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων, αποτελούν υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι συμβουλές, έχοντας πάντα στο μυαλό μας, ότι όσο κι αν παρακούνε τις συμβουλές μας, τα παιδιά μας είναι παιδιά μας και ποτέ δεν θα τα αλλάζαμε με κανέναν!

1. Αναλαμβάνουν δύσκολες δουλειές μόνα τους

«Εγώ θα το κάνω!», είναι μια αγαπημένη φράση των παιδιών -τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, όταν ανακαλύπτουν όλους τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί το σώμα τους και πώς το χρησιμοποιούν. Στην Ελλάδα, όμως, πολλές φορές οι γονείς καταπνίγουν αυτή την επιθυμία των παιδιών για αυτονομία. Πώς; Κάνοντας εκείνοι τα πάντα για το παιδί. Το γαλλικό στυλ ανατροφής καταρρίπτει αυτή τη φιλοσοφία, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά περισσότερο σαν ενήλικες παρά σαν ανήμπορα μωρά.

2. Επιβράβευση με μέτρο

Πολλοί γονείς, φοβούμενοι ότι θα πληγώσουν τα τρυφερά συναισθήματα των παιδιών τους, τα επιβραβεύουν για τα πάντα! Όλος αυτός ο έπαινος δεν έχει μακροπρόθεσμα κανένα απολύτως νόημα. Από τη στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να μιλάνε, οι Γάλλοι γονείς τα επιβραβεύουν μόνο όταν έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον και όταν μιλούν ευγενικά. Μόνο όταν τα παιδιά κερδίζουν τον έπαινο με την αξία τους, αισθάνονται αληθινή αίσθηση ολοκλήρωσης.

3. Δίνουν χώρο και χρόνο στους γονείς

Τα παιδιά είναι παιδιά και οι ενήλικες είναι ενήλικες, με όλες τις διαφορές που συνεπάγονται στην ανάπτυξη και την ωριμότητα τους. Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί γονείς επιμένουν να έχουν μαζί τους τα παιδιά όλη την ώρα; Αυτό που, σύμφωνα με τους Γάλλους, πρέπει να κάνετε είναι να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, χρόνο αποκλειστικά για ενήλικες. Οι Γάλλοι γονείς τα έχουν καταφέρει σε αυτόν τον τομέα, θεωρώντας ότι ακόμη και οι καλύτεροι γονείς δεν βρίσκονται συνεχώς στις υπηρεσίες των παιδιών τους και δεν χρειάζεται να αισθάνονται ενοχές γι' αυτό.

4. Έχουν μάθει να κοιμούνται νωρίς και καλά

Το στερεότυπο της εξαντλημένης νέας μαμάς είναι πολύ πιο σπάνιο στη Γαλλία παρά σε άλλες χώρες. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι τα Γαλλάκια γνωρίζουν από τη γέννησή τους πώς να κοιμούνται τη νύχτα, αλλά μάλλον στο γεγονός ότι οι Γάλλοι γονείς δίνουν προτεραιότητα στο πώς να μάθουν στα παιδιά να το κάνουν. Πώς γίνεται αυτό στην πράξη; Δεν τρέχουν να πάρουν αγκαλιά το μωρό τους με το που θα κλάψει, παρά περιμένουν ένα λεπτό, δίνοντάς του την ευκαιρία να ηρεμήσει μόνο του.

5. Αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά

Τα Γαλλάκια είναι γνωστό ότι επιλέγουν μεγάλη ποικιλία τροφίμων, από μπρόκολο και σπανάκι μέχρι ψάρια και άλλα τρόφιμα που συνήθως επιλέγουν οι ενήλικες. Το μυστικό των γονέων τους είναι, ότι σερβίρουν επανειλημμένα αυτά τα τρόφιμα στα παιδιά και περιμένουν να τα φάνε. Δεν μαγειρεύουν ξεχωριστά γεύματα για ενήλικες και παιδιά. Ακόμα και τα μωρά ξεκινούν με πολτοποιημένες εκδοχές των φρούτων και των λαχανικών που τρώνε οι γονείς τους, σε αντίθεση με τα μωρά στην Ελλάδα, ώστε να εκπαιδεύονται από μικρά σε διαφορετικές γεύσεις.

6. Ακολουθούν τρόπους καλής συμπεριφοράς

Τα παιδιά στη Γαλλία χαιρετούν ευγενικά κάθε ενήλικα που τους απευθύνει τον λόγο. Αυτή η προσδοκία για επαφή με τα μάτια, ένα ευγενικό «γεια» και οι καλές κοινωνικές συνήθειες ξεκινούν να διδάσκονται από τη στιγμή που το παιδί ξεκινά να μιλάει. Αυτό δεν σημαίνει, ότι θα υιοθετήσει εύκολα αυτή τη συμπεριφορά, αλλά αξίζει να είστε υπομονετικοί με το παιδί σας καθ' όλη τη διαδικασία της μάθησης.

7. Οι γονείς τους λένε «όχι» και το εννοούν

Πόσες φορές είπατε στα παιδιά σας «όχι» και στη συνέχεια το αναιρέσατε λόγω της γκρίνιας τους; Εάν είστε Γάλλοι, τότε η απάντηση είναι κοντά στο μηδέν! Το γαλλικό στυλ ανατροφής αφορά την αμετάκλητη θέση στο «όχι» και το γεγονός ότι η απάντηση του γονέα δεν τίθεται προς συζήτηση. Οι Γάλλοι γονείς αφήνουν το «όχι» τους να είναι ένα τείχος, κατά του οποίου το παιδί μπορεί να εξαντλήσει τη δύναμή του αρκετές φορές, αλλά τελικά δεν θα καταφέρει να το ανατρέψει. Έτσι, κάνουν τα παιδιά τους πιο υπομονετικά, ισότιμα, ήρεμα, ακόμα κι όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν.

Πηγή: msn.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.