Πώς να βγάζετε πάντα την τέλεια selfie με τα παιδιά σας

Δεν υπάρχει κάτι που να αγαπούν περισσότερο οι μαμάδες από το να φωτογραφίζονται με τα παιδιά τους! Σίγουρα, δεν υπάρχει μέρα που να μην απαθανατίζετε τα παιδιά σας σε απλές, καθημερινές στιγμές, όμως οι φωτογραφίες στις οποίες υπάρχετε κι εσείς είναι μια άλλη ιστορία.

Μια μεγάλη μερίδα μαμάδων ξεχνούν να στέκονται κι εκείνες μπροστά στην κάμερα μαζί με τα παιδιά τους. Μερικές φορές απλά δεν ξέρουν πώς να βγάλουν μια τέλεια ομαδική φωτογραφία! Οι σύζυγοι δεν μπορούν να είναι πάντοτε εκεί για να σας φωτογραφίσουν μαζί με τα μικρά σας και όταν μπορούν, συνήθως δεν είναι αρκετά ενθουσιασμένοι με την ιδέα να παριστάνουν τον προσωπικό σας φωτογράφο!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να απολαμβάνετε τη λήψη selfie φωτογραφιών με τα παιδιά σας. Αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα όσα θα διαβάσετε και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Παρόλο που οι selfies με το κινητό σας τηλέφωνο μπροστά από τον καθρέφτη έχουν συνήθως ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, αυτά που χρειάζεστε για να βγάλετε μια φωτογραφία που δεν θα μοιάζει σαν να την έχετε τραβήξει μόνες σας είναι τα εξής:

• Μια φωτογραφική μηχανή κατά προτίμηση με χρονόμετρο και απομακρυσμένη λειτουργία
• Ένα τηλεχειριστήριο συμβατό με τη φωτογραφική μηχανή
• Ένα τρίποδο ή κάτι για να ισορροπήσετε τη μηχανή σας
• Υπομονή!

10 συμβουλές για να βγάλετε την τέλεια selfie με τα παιδιά

  1. Ρυθμίστε την φωτογραφική μηχανή: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τη φωτογραφική μηχανή στο τρίποδο σε μια προνομιακή θέση, που θα εστιάζει στο σημείο που κάθεστε εσείς και τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να διαλέξετε ένα μέρος με καλό φυσικό φωτισμό. Φροντίστε να έχετε προετοιμαστεί εκ των προτέρων, ώστε τα παιδιά να μη χρειαστεί να περιμένουν μέχρι να κάνετε τις ρυθμίσεις σας.
  2. Εστιάστε: Μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους. Ρυθμίστε το φακό της φωτογραφικής στη χειροκίνητη εστίαση και έπειτα εστιάστε στο παιδί σας ή αφήστε το φακό στην αυτόματη εστίαση και χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο της μηχανής σας.
  3. Ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 2 δευτερόλεπτα, ώστε μόλις πατήσετε το κουμπί στο τηλεχειριστήριο, να έχετε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα για να το κρύψετε προτού τραβηχτεί η φωτογραφία.
  4. Ελέγξτε τις φωτογραφίες: Σιγουρευτείτε ότι θα βγάλετε πολλές διαφορετικές φωτογραφίες πριν σηκωθείτε από τη θέση σας για να ελέγξετε στη φωτογραφική μηχανή όσες έχετε ήδη τραβήξει.
  5. Αφήστε τα παιδιά σας να τραβήξουν μια φωτογραφία. Είναι διασκεδαστικό να εμπλακούν στη διαδικασία και να πιέσουν το κουμπί. Αυτό μπορεί επίσης να σας χαρίσει μερικά χαριτωμένα στιγμιότυπα!
  6. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ταχύτητα του κλείστρου πάνω από 100 σε περίπτωση που τα παιδιά σας κάνουν απότομες κινήσεις και φροντίστε το διάφραγμα να είναι υψηλότερο από το συνηθισμένο. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως κάποιος από εσάς βγει εκτός εστίασης.
  7. Είναι πιο εύκολο να πάρετε μια λήψη σε ευρεία γωνία και να περικόψετε έπειτα τη φωτογραφία, παρά να στοχεύσετε κατευθείαν στα πρόσωπα και να προσπαθήσετε πολλές φορές για να το πετύχετε.
  8. Διαλέξτε ποικιλία από γωνίες, συναισθήματα, προοπτικές. Σηκώστε το τρίποδο και μετακινήστε το στο χώρο, αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη αρκετές σταθερές λήψεις.
  9. Καθίστε κοντά στα παιδιά σας. Αγκαλιάστε τα! Απολαύστε τη στιγμή και συνεχίστε! Παίξτε μπροστά από τη φωτογραφική μηχανή, αλλά μην ξεχάσετε να πάρετε μερικές λήψεις όπου θα κοιτάτε κατευθείαν στο φακό.
  10. Χαλαρώστε και διασκεδάστε! Αυτό φυσικά είναι το σημαντικότερο. Κάντε το ένα διασκεδαστικό γεγονός και δείξτε στα παιδιά σας πώς φαίνονται στις ψηφιακές προεπισκοπήσεις. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κοιτάτε συνεχώς την κάμερα. Οι πιο φυσικές φωτογραφίες είναι και οι πιο αληθινές!

Πηγή: babycenter.com