Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Οι αθλητικές δραστηριότητες δεν είναι απαγορευμένες για παιδιά που έχουν άσθμα

Οι αθλητικές δραστηριότητες δεν είναι απαγορευμένες για παιδιά που έχουν άσθμα

Το άσθμα ίσως είναι μια δικαιολογία για αποφυγή του μαθήματος της γυμναστικής (τη σωματική δηλαδή δραστηριότητα των παιδιών) ενισχύοντας έτσι την τάση για παχυσαρκία. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, τα παιδιά πρέπει να γυμνάζονται στα πλαίσια διαχείρισης του παιδικού άσθματος για την προστασία της σωματικής τους υγείας και ευεξίας.

Στο Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ της Μ. Βρετανίας, ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Δρ Κριστίν Γκλάζμπρουκ σύγκρινε τα συνήθη επίπεδα δραστηριότητας, το Δείκτη Μάζας Σώματος και τη συναισθηματική κατάσταση από τη μια των ασθματικών παιδιών και από την άλλη παιδιών με άλλες ιατρικές παθήσεις. Σε αυτή τη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 56 παιδιά, 7-14 ετών, τα οποία ήταν έξω-νοσοκομειακοί ασθενείς κλινικών για τη διαχείριση του άσθματος και 61 παιδιά με παθήσεις των αφτιών, της μύτης, του λάρυγγα ή του δέρματος.

Ο μέσος ΔΜΣ ήταν μεγαλύτερος στα παιδιά με άσθμα, συγκριτικά με τα παιδιά με άλλες ιατρικές παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.