Οι έφηβες πήραν τα πινέλα ανά χείρας και το 1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε από υπέροχες ζωγραφιές

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά την εικαστική αναβάθμιση του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλλιθέας που γέμισε με υπέροχες ζωγραφιές και τοιχογραφίες που υλοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία 7 έφηβα κορίτσια που συμμετέχουν στην εθελοντική δράση “Teens For Teens” της ΜΚΟ ο Δεσμός. 

H ιδέα του εγχειρήματος ανήκει στην Ιουλία που εμπνεύστηκε τη δημιουργία της ομάδας,  Αναστασία, Άννα,  Σεσίλια, Μελίνα, Ηρώ και Κωστίνα, ένωσαν τις δυνάμεις τους, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και έδωσαν στους άχαρους γκρίζους σχολικούς τοίχους, χρώμα και ζωγραφιές που θα ενθουσιάσουν τους λιλιπούτειους μαθητές. 

Μια εθελοντική δράση που χαρίζει χαμόγελα στους μαθητές

Οι έφηβες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην δράση “Teens For Teens” ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δώσουν μια αισιόδοξη και χρωματιστή πινελιά στην καθημερινότητα των μαθητών.

Είναι σημαντικό τα άχαρα γκρίζα σχολικά κτίρια να “πλημμυρίσουν” με χρώμα και οι μαθητές εφεξής να περνούν το κατώφλι σχολείων με χρώμα και όμορφες εικόνες που συμβάλλουν στο πολυπόθητο στόχο της δημιουργίας ενός ευχάριστου μαθησιακού περιβάλλοντος.
Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Καλλιθέας φοιτούν 90 παιδιά με σοβαρές ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το 80% αυτών βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Το αποτέλεσμα όπως θα διαπιστώσετε και εσείς είναι αρκούντως εντυπωσιακό.

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε την Μαρισύνη, την 13χρονη κολυμβήτρια από την Κρήτη που πήρε το χρυσό – Δεν την πτόησε ούτε ο σεισμός

«Κάνω έκκληση στη Ρούλα Πισπιρίγκου να ομολογήσει και να λυτρωθεί»: Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για το θρίλερ της Πάτρας

Το αγαπημένο σου Merenda Cup κυκλοφορεί σε νέο μεγαλύτερο κυπελάκι 145 ml!