Oι έφηβοι «επιχειρηματίες» της χρονιάς μας προσκαλούν να τους γνωρίσουμε και να τους στηρίξουμε με την ψήφο μας

Η Μαθητική Επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της μαθητικής κοινότητας. Πρόκειται για ενδιαφέρουσα πρόταση βιωματικής μάθησης και δράσης για νέες επιχειρηματικές ιδέες, που θα δώσουν στους μαθητές τη γνώση αλλά και την εμπειρία του υγιούς επιχειρείν και θα τους φέρουν κοντά στην επιχειρηματική πραγματικότητα που καλούνται να ξεπεράσουν.

Το πρόγραμμα δίνει στους μαθητές την πρωτοβουλία να βρουν μια επιχειρηματική ιδέα,  να κάνουν την έρευνα, να στήσουν τη δική τους μαθητική επιχείρηση, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα, την ομαδική εργασία, κριτική σκέψη και επιχειρηματικές δεξιότητες, που  θα τους οδηγήσουν σε κατάλληλες για αυτούς επιλογές σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»: Το πρωτοπόρο πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Το JΑ Greece σας προσκαλεί στον πρωτότυπο VIRTUAL & LIVE Διαγωνισμό Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 15:00, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών, Γυμνασίων και Λυκείων, από την Αλεξανδρούπολη, την Αθήνα, το Αίγιο, το Βόλο, τα Γιαννιτσά, τη Δράμα, την Έδεσσα, την Ερέτρια, τη Θεσσαλονίκη, την Ικαρία, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Κατερίνη, την Κοζάνη, την Κρήτη, τη Λήμνο, τη Νάουσα, την Ορεστιάδα, την Πάτρα, την Πάτμο, τον Πειραιά, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική.

Τα παιδιά κατάφεραν, παρά το lockdown, να ιδρύσουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τη δική τους «επιχείρηση» και είναι έτοιμα να παρουσιάσουν στο κοινό τις έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες με τις οποίες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό του Junior AchievementGreece.

«Ο διαγωνισμός στις 17 Απριλίου αποτελεί το πρώτο ορόσημο του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021». Σε αυτό το στάδιο τα παιδιά θα προσπαθήσουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού και πιθανών επενδυτών στο προϊόν τους μέσω του διαφημιστικού-promo βίντεο και θα αξιολογηθούν από το κοινό, την κριτική μας επιτροπή αλλά και από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα», εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση, Ελίζα Παυλίδη, δηλώνει υπερήφανη για τη εξαιρετική δουλειά των παιδιών και λέει χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη εκδήλωση από το JA Greece καθώς εδώ και 15 χρόνια οι μαθητικές «επιχειρήσεις» παρουσίαζαν και πουλούσαν τα προϊόντα τους στιςΜαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης που φιλοξενούνταν στο The Mall Athensκαι στο Mediterranean Cosmos. Λόγω κορωνοϊού δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν φέτος οι Εμπορικές Εκθέσεις και έτσι οι έφηβοι «επιχειρηματίες» θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω του διαφημιστικού τους βίντεο. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να καμαρώσει τα παιδιά στην εκδήλωσή μας στις 17 Απριλίου», καταλήγει η κα Παυλίδη.

Ψηφίστε τo αγαπημένο σας Μαθητικό Promo Video!

Μια ακόμα καινοτομία του JA Greece είναι η δυνατότητα που δίνει, για πρώτη φορά, στο κοινό να συμμετέχει στην επιλογή του Καλύτερου Mαθητικού Promo Video. Τα Promo Video των μαθητικών «επιχειρήσεων» έχουν αναρτηθεί σε ειδική ιστοσελίδα και μπορείτε να τα δείτε και να ψηφίσετε και εσείς!

Δείτε τα promo video και ψηφίστε εδώ: www.jagreece.org/promovoting. Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 3 μαθητικές «επιχειρήσεις».

Η νικήτρια ομάδα θα ανακοινωθεί στο Virtual & Live Εvent στις 17 Απριλίου και θα λάβει ως έπαθλο απευθείας πρόκριση στις 10 καλύτερες Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις για να διαγωνισθεί στο Μεγάλο Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021», το Σάββατο 12 Ιουνίου..

Oι επίσημοι προσκεκλημένοι

Το Μαθητικό VIRTUAL & LIVE EVENT στις 17 Απριλίου θα τιμήσει με την παρουσία της, ως κεντρική ομιλήτρια, η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, CEO Google Noτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ως ομιλήτρια και η μαθήτρια Κοραλία Χατζηγιαννάκη που εντυπωσίασε στην αρχή της πανδημίας με τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε ιδρύοντας το «Τhe GreekMask Project» και εφοδιάζοντας το νοσηλευτικό προσωπικό με μάσκες που φέρουν πάνω τους την Ελληνική Σημαία.

Στην κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης θα γίνει σύνδεση με το γραφείο του κ. Χρίστου Δήμα, Υφυπουργού Ανάπτυξης Αρμόδιου για την Έρευνα και την Καινοτομία, ο οποίος θα απονείμει το Βραβείο «Kαλύτερο Mαθητικό Promo Video» μαζί με τον Πρόεδρο του Junior Achievement Greece, Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο Upstream, General Partner BigPi Venture Capital.