Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το υποχρεωτικό rapid test για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το υποχρεωτικό rapid test για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Στον απόηχο της έντονης σεναριολογίας για το αν θα επιβληθεί υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους για την είσοδο σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης ενόψει των γιορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχώρησε στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.

Ο κ.  Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Έρχεται υποχρεωτικό rapid test για τους εμβολιασμένους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής καθολικού testing μέσα στις γιορτές. Όπως είπε: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των ειδικών».

Ο εμβολιασμένος θα πληρώσει το υποχρεωτικό rapid test

Στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές;

Για το αν θα ανοίξουν αργότερα τα σχολεία ο κ. Οικονόμου είπε: «δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία ξεκινήσαμε λειτούργησαν αποτελεσματικά και έχουμε μείωση κρουσμάτων στα σχολεία γιατί γίνεται τεστινγκ. Έτσι προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία εισήγηση από την επιτροπή».

Διαβάστε επίσης:

Ένα τραγούδι αγάπης από μαθητές δημοτικού για τα παιδιά τριών ακριτικών νησιών (video)

Ελεονώρα Μελέτη: «Μετά την ένεση ωοληψίας δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω»

Φλαμίνγκο κάνει… βόλτα μέσα στα χιόνια στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας – Δείτε το video

O Βασίλης Μπισμπίκης μας συστήνει τον 8χρονο γιο του – Το τρυφερό μήνυμα του