Aνατροπή! Είσοδος με rapid test για όλους στην εστίαση Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Άνοιγμα σχολείων: Τι γίνεται αν δεν προμηθευτήκατε self test

Πρόταση-βόμβα βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης, η οποία σκέφτεται ένα νέο μέτρο για τους εμβολιασμένους που θέλουν να γιορτάσουν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA το μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η είσοδος στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

Αυτό είναι το μέτρο το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά προκειμένου να αποφευχθούν άλλες σκέψεις που έχουν ακουστεί, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του ωραρίου στη λειτουργία των καταστημάτων.

Σίγουρα θα πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή και εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» η ανακοίνωση δε θα καθυστερήσει γιατί θα πρέπει να υπάρξει και ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου.

Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί, καθώς η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό έγινε σήμερα στο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Πλεύρης «έδειξε» υποχρεωτικό τεστ και για εμβολιασμένους

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε ένα τεστ ώστε να φανεί η πραγματική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. “Κανονικά τα εορταστικά προγράμματα”.

Τη σκέψη της κυβέρνησης για την επιβολή ενός υποχρεωτικού τεστ που θα αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό μετέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως «θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς παραπάνω περιορισμούς και lockdown», στάθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου και στα μέτρα για τους ταξιδιώτες προς τη χώρα με στόχο τη συγκράτηση της Όμικρον, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα τεστ στο οποίο θα υποβληθούν εμβολιασμένοι και μη πολίτες.

Αυτό που εξετάζουμε είναι εκείνο που δυστυχώς όταν είχαμε καλέσει τον κόσμο να κάνει δεν υπήρξε η ανταπόκριση την εβδομάδα του testing. Ότι δηλαδή, κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπήρχε ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Είναι κάτι που εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε. Όταν μιλάμε ότι εξετάζουμε κάτι σημαίνει ότι το συζητάμε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το έχουμε αποφασίσει. Θα θέλαμε να δούμε μία συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού και έτσι, ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει”, είπε για να ξεκαθαρίσει πως “και 100 φορές να με ρωτήσετε, την ίδια απάντηση θα σας δώσω. Το τεστ εξετάζεται. Όποια απόφαση υπάρχει θα ανακοινωθεί“.

Τα Χριστούγεννα πιλότος για την Πρωτοχρονιά

Εν συνεχεία, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως “ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά και θα δείξει αν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα”, ενώ ανέφερε πως “η επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και θα υπάρχουν ανακοινώσεις”.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Γέννησε η πρώτη έγκυος που της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα

39χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα του 10χρονου παιδιού του – Πώς δεν πρόλαβε να την δολοφονήσει

Αυτή είναι η ωραιότερη ιστορία που θα διαβάσεις αγκαλιά με τα παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα