Σέρρες: Γέννησε η πρώτη έγκυος που της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα

Πάτρα: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό μωρό μόλις 6 ημερων

Το πρώτο περιστατικό χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Σερρών, χορηγήθηκε σε μια έγκυο που διένυε το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της. Η εγκυμονούσα παρουσίαζε ελαφρά συμπτώματα και ακολούθησε την θεραπεία της στο σπίτι.

Γέννησε η έγκυος που της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Σερρών και γυναικολόγο μαιευτήρα Δημήτρη Μπαλαξή, η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικο τοκετό σήμερα το πρωί. Μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας αναφέρει το epiloges.tv

Oι δηλώσεις του μαιευτήρα

Αισθανόμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι εγώ και οι συνεργάτες μου στην Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Σερρών για το αίσιο τέλος της περιπέτειας της πρώτης γυναίκας εγκύου στην οποία χορηγήσαμε μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως μετά από νόσηση Covid 19.

Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό σήμερα το πρωί. Χαίρουν άκρας υγείας μητέρα και νεογνό.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι και σε δεύτερο περιστατικό που εφαρμόσαμε την ίδια αγωγή θα έχουμε την ίδια εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικων.”

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στη Ναύπακτο: Πέθανε πατέρας 4 παιδιών μετά από θρομβώσεις

ΕΟΦ: Ανακαλούνται ακατάλληλα self test – Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Χρούσος: “Κλεισμένα έως τον Φεβρουάριο τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11”