Αγωνία για 16χρονη διασωληνωμένη με κορωνοϊό στη Λάρισα – Δυο οι ανήλικοι στις ΜΕΘ

Θρήνος για τον 14χρονο που "έφυγε" από κορωνοϊό - Η δραματική επιδείνωση της υγείας του - Νοσηλεύονται και οι γονείς

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους με την επιστημονική κοινότητα να εμφανίζεται ιδιαιτέρως προβληματισμένη για την πορεία του ιού στη χώρα μας με φόντο την εξάπλωση της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Διασωληνώθηκε 16χρονη με κορωνοϊό στη Λάρισα

Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι ένα 16χρονο κορίτσι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, καθώς νοσεί από κορωνοϊό. Η κατάσταση της 16χρονης επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα οι γιατροί να θεωρήσουν αναγκαία τη διασωλήνωσή της. Σημειώνεται ότι η 16χρονη πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 16χρονη φέρεται να έχει νοσήσει για δεύτερη φορά, καθώς και τον Οκτώβριο είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό. Τώρα, η ανήλικη νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έτσι ώστε να διασωληνωθεί. Οι γιατροί που παρακολουθούν τη 16χρονη επισημαίνουν πως η περίπτωσή της αποτελεί τρανή απόδειξη του γιατί πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

Δύο ανήλικοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ

Η 16χρονη, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ανήλικη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα παιδιά ηλικίας 0 ως 17 ετών που βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι δυο. Συγκεκριμένα, η πρώτη διασωλήνωση ανήλικου σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη έγινε πριν από μερικά 24ωρα, καθώς στα δεδομένα του ΕΟΔΥ αποτυπώθηκε στην ενημέρωση της 18ης Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ξεσπά ο νηπιαγωγός για την καταγγελία για παρενόχληση σε 4χρονο: “Μου κατέστρεψαν τη ζωή”

Σέρρες: Γέννησε η πρώτη έγκυος που της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα

39χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα του 10χρονου παιδιού του – Πώς δεν πρόλαβε να την δολοφονήσει

Aνατροπή! Είσοδος με rapid test για όλους στην εστίαση Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;