Οι γονείς καταγγέλουν το Υπ. Παιδείας: Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία για τα δωρεάν tablet

Για εμπαιγμό και κοροϊδία γονιών και μαθητών κάνει λόγο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μετά και τις δύο εγκυκλίους που έστειλε το υπουργείο προς τους διευθυντές των σχολείων, όπου με τη μία ρωτούσε για τις ανάγκες των μαθητών σε tablet και laptop και με τη δεύτερη αναιρούσε την πρώτη.

Τι συνέβη τελικά και δεν θα δοθούν δωρεάν tablets στους μαθητές

Το Υπουργείο Παιδείας χθες απέστειλε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο στους διευθυντές των σχολείων σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών επεξηγώντας ότι με την προηγούμενη εγκύκλιο δεν είχε καταστεί σαφές ότι ΔΕΝ θα δοθούν tablet και laptop σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά αντιθέτως η καταγραφή των αναγκών από πλευράς διευθυντών αφορούσε αποκλειστικά την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εγκύκλιος ανέφερε ξεκάθαρα ότι  το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβεί στην προμήθεια και παροχή laptop και tablet στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μπορείτε να δείτε την πρώτη εγκύκλιο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TABLET LAPTOP

Μπορείτε να δείτε την δεύτερη -διευκρινιστική εγκύκλιο ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

«Το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε διάστημα δύο ημερών εξέδωσε δύο εγκυκλίους σχετικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην μεν πρώτη κάνει αναφορά για δήθεν προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablet, laptop κλπ.) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και απαίτησε σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, στη δε δεύτερη εγκύκλιο ακυρώνει την πρώτη.

Τελικά το μόνο που ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι οι πραγματικές ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργούν και αποφασίζουν με κριτήριο τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες αλλά το πώς θα δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που έκλεισαν τα σχολεία και η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει εκπαιδευτικούς και μαθητές και να μην ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματά μας έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ως γονείς νιώθουμε αγανακτισμένοι από αυτήν την κοροϊδία.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλουμε για εξαπάτηση την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούμε εδώ και τώρα

Δώστε δωρεάν tablet και σύνδεση γρήγορου internet σε όλους τους μαθητές

Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες τώρα όλα τα αναγκαία μέσα :

  • δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου Internet με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.»