Κεραμέως: Θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων – Το σενάριο για το άνοιγμα και την κάλυψη της ύλης

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων αναφέροντας πώς σήμερα θα γίνει εκ νέου συνεδρίαση με την επιτροπή ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και όπως είπε αναμένεται να δοθεί παράταση στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς βάσει της προηγούμενης απόφασης τα σχολεία θα ήταν κλειστά μέχρι σήμερα, ήτοι 10 Απριλίου.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Όπως δήλωσε η υπουργός με βάση τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των ειδικών, από τον Μάιο οι σχολικές μονάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική εκπαιδευτική πραγματικότητα, με το υπουργείο να εξετάζει μέτρα όπως η μείωση της διδακτέας ύλης και η σύντμηση της διδακτικής ώρας στα 35 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά για όλες τις τάξεις.

Τι απαντά στη δήλωση του κ. Μόσιαλου για άνοιγμα των σχολείων μόνο για την τελευταία τάξη

Ερωτηθείσα για την τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE και εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό, ότι «Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων, αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο «ζωνών διδασκαλίας», να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές» η υπουργός απάντησε ότι δέχεται τις εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών, τονίζοντας ότι ο επικεφαλής της επιτροπής Σ. Τσιόδρας εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την εξέλιξη της επιδημίας.

Το χρονοδιάγραμμα των Πανελληνίων 2020

Σχετικά με το επικρατέστερο σενάριο πραγματοποίησης των εξετάσεων, η υπουργός επανέλαβε πως στόχος του υπουργείου είναι οι εξετάσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου.