Ανησυχείς για τα μικρόβια; Πού πας χωρίς χλωρίνη!

Μένουμε σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες, μα όσο περισσότερο (και όσο περισσότεροι) μένουμε σπίτι, τόσο πιο συχνά χρειάζεται αυτό καθάρισμα και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο ενδελεχώς, αφού ο κίνδυνος μεταφοράς ιών και μικροβίων από το ένα δωμάτιο στο άλλο παραμένει, όσο μέλη της οικογένειάς μας κινούνται εκτός σπιτιού για τις απαραίτητες δουλειές.

Μένουμε σπίτι και αγχωνόμαστε: Βλέπουμε βίντεο για το πώς διαδίδεται ο ιός. Διαβάζουμε άρθρα που παραθέτουν τις ώρες παραμονής του πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως αυτές έχουν υπολογιστεί από τους επιστήμονες (μελέτες αναφέρουν ότι οι επικίνδυνοι ιοί μπορούν να επιβιώσουν σε μέταλλο, γυαλί και πλαστικό για 9 ημέρες!) και μετά, βλέπουμε άλλα βίντεο που εξηγούν πώς να απολυμαίνουμε το κάθε τι πριν μπούμε στο σπίτι.

Μένουμε σπίτι και… αναζητάμε λύσεις: Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι, όμως, ότι καθαρίζουμε σωστά και ότι τα μικρόβια εξαφανίζονται εντελώς;

Το ιδανικό απολυμαντικό οικιακής χρήσης ήταν και είναι πάντα ένα: Η χλωρίνη!

Είναι μεγάλη η ανακούφιση να ξέρεις, ότι όσο απειλητικά κι αν είναι τα μικρόβια και οι ιοί που κυκλοφορούν εκεί έξω, όταν χρησιμοποιείς τα σωστά καθαριστικά, το σπίτι σου θα παραμένει πάντα το ασφαλέστερο καταφύγιο για εσένα και την οικογένειά σου. Η βάση των σωστών καθαριστικών δεν είναι άλλη από την χλωρίνη.

Πρόκειται για ένα ισχυρότατο προϊόν ως προς την εξουδετέρωση των μικροβίων, με ταυτόχρονα απολύτως ασφαλές για εμάς. Είναι, επιπλέον, εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση βρωμιάς, στη λεύκανση των ρούχων, ενώ μαζί με τις άσχημες μυρωδιές εξουδετερώνει και τα μικρόβια που την προκαλούν.

Το βασικό της συστατικό είναι το υποχλωριώδες νάτριο ένα άλας, το οποίο περιέχει στο μόριό του ένα άτομο χλωρίου. Όταν αυτό διασπάται γίνεται κυρίως νερό και αλάτι άρα είναι απολύτως ασφαλές για χρήση π.χ. στο σιφόνι του νεροχύτη, ενώ δεν βλάπτει το περιβάλλον. Το ίδιο το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα παράγει σε πολύ μικρές ποσότητες υποχλωριώδες νάτριο όταν θέλει να επεξεργαστεί μικρόβια που αναπτύσσονται μέσα στον οργανισμό.

 

Η Χλωρίνη® Klinex όπλο κατά των ιών και των μικροβίων στο σπίτι

Η Χλωρίνη® Klinex αποτελεί το βασικότερο όπλο μας κατά των ιών και των μικροβίων στο σπίτι, χάρη στις ισχυρά οξειδωτικές ιδιότητες του υποχλωριώδους νατρίου, το οποίο περιέχει.

Σύμφωνα με έρευνες, οι ιοί μπορούν να αδρανοποιηθούν μέσα σε ένα λεπτό μετά την απολύμανση των επιφανειών με υποχλωριώδες νάτριο. Έτσι, καθαρίζοντας τις επιφάνειες με Χλωρίνη® Klinex, οι μικροοργανισμοί όχι μόνο διασπώνται αλλά είναι και δύσκολο να αποκτήσουν ανθεκτικότητα απέναντι στο υποχλωριώδες νάτριο στο μέλλον.

Χρησιμοποιούμε την χλωρίνη σωστά

Η απολύμανση είναι απαραίτητη αυτές τις μέρες, στο σπίτι, ειδικά αν σε αυτό υπάρχει άτομο που νοσεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η απολύμανση με χλωρίνη αποτελεί την ιδανική λύση αφού εξουδετερώνει το 99,9% των γνωστών μικροβίων, είτε χρησιμοποιηθεί αδιάλυτη είτε διαλυμένη σε νερό.

Αδιάλυτη μπορεί να χρησιμοποιείται η κλασική Χλωρίνη® Klinex ultra κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, στις αποχετεύσεις μπάνιου και σε νεροχύτες. Σε επιφάνειες όπως πάγκοι κουζίνας ή πάτωμα συνιστάται να τη διαλύουμε 150ml χλωρίνης σε 5L  νερό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος πρόσφατα στην απολύμανση επιφανειών του σπιτιού όταν σε αυτό ζει άτομο που νοσεί, είπε χαρακτηριστικά, ότι αυτή μπορεί να γίνεται με διάλυμα που περιέχει 4 κουταλάκια του τσαγιού χλωρίνη σε ένα λίτρο νερό.

Εναλλακτικά, μπορούμε να προτιμάμε την Χλωρίνη® Klinex Σπρέι πολλαπλών χρήσεων με ενεργό χλώριο, η οποία είναι ιδανική για καθημερινή χρήση.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε γάντια, όταν απολυμαίνουμε με χλωρίνη. Να βουτάμε το σφουγγάρι μας στο διάλυμα, να περνάμε με αυτό τις επιφάνειες και μετά να ξεβγάζουμε με νωπό πανί. Με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να απολυμάνουμε πόμολα από πόρτες που χρησιμοποιούνται συχνά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην συσκευασία. Ποτέ να μην αναμειγνύουμε την χλωρίνη με άλλα καθαριστικά και πάντα να χρησιμοποιούμε πλαστικά σκεύη για την διάλυση.