Οι ήρωες στον αγώνα κατά της πανδημίας γίνονται κούκλες και αποτελούν τα νέα πρότυπα των παιδιών μας

Δεν είναι μόνο ο Banksy με την ωραία του ιδέα να σχεδιάσει ένα παιδί που παίζει με μία κούκλα-νοσοκόμα.

Μία μεγάλη πρωτοβουλία, με την επωνυμία «#ThankYouHeroes», έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες από τη Mattel, η οποία σχεδίασε κούκλες που αντιπροσωπεύουν τους ήρωες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά του κορονωϊού.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την πρωτοβουλία «#FirstRespondersFirst», η οποία ιδρύθηκε από μεγάλους ομίλους για τη στήριξη των υγειονομικών άμεσης δράσης που μάχονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Ιδρύσαμε τη #FirstRespondersFirst για να στηρίξουμε τους υγειονομικούς και τις οικογένειές τους που είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας» είπε η Arianna Huffington, επικεφαλής του Thrive Global, ενός από τους οργανισμούς που είναι πίσω από την πρωτοβουλία. Και συνέχισε:

«Τα εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας μιλούν βαθιά μέσα μας. Θα είναι υπέροχο να δούμε αυτή τη νέα σειρά, όχι μόνο να φέρνει χαρά στα παιδιά που θα παίζουν, αλλά και να δίνει στους γονείς και σε όσους τα φροντίζουν έναν καινούργιο τρόπο να τιμήσουν τους καθημερινούς αυτούς ήρωες και τις οικογένειές τους».

Στη νέα αυτή σειρά, η οποία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στην ελληνική αγορά, διατίθενται 16 διαφορετικές φιγούρες, αλλά και ένα σετ από μικρές φιγούρες που περιλαμβάνουν γιατρό, νοσοκόμα, υγειονομικό ασθενοφόρου, οδηγό ασθενοφόρου και υπάλληλο σε σουπερμάρκετ.

Προς το παρόν πωλούνται μόνο online προς 20 δολάρια ανά τεμάχιο.