Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 10 κρούσματα κορωνοϊού στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη καθώς δέκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη μετά από τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση της προέδρου του Βρεφοκομείου, κ. Ιωάννας Σπανού, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Ενεργοποιήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο

Ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» , όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, τονίζει η κ. Σπανού.

Η ανάρτηση της Διευθύντριας του Δημοτικού Βρεφοκομείου